Films, Series & TV

'Harry Potter'-serie komt dichterbij; onderhandelingen met auteur

foto: Warner Bros.
  1. Newschevron right
  2. 'Harry Potter'-serie komt dichterbij; onderhandelingen met auteur

De Harry Potter-serie waar al jaren geruchten over gaan, lijkt steeds meer realiteit te gaan worden. Dat meldt Deadline. Producent Warner Bros. is namelijk op weg om het grootste probleem rondom de serie op te lossen: een deal met auteur J.K. Rowling.

Producent

J.K. Rowling is de auteur van alle Harry Potter-boeken waar de films op zijn gebaseerd en heeft dus de touwtjes in handen wat betreft de exploitatie van het werk. zou nu met Rowling in onderhandeling zijn om haar als producent aan het project toe te voegen. Een deal zou betekenen dat de Harry Potter-serie slechts een kwestie van tijd is.

De serie

Het is de bedoeling dat de Harry Potter-serie uit zeven seizoenen zal bestaan. Elk seizoen zou zich richten op één specifiek boek uit de boekenreeks. Warner Bros. wil met de nieuwe serie een belangrijke titel toevoegen aan een eigen nieuwe streamingdienst, die HBO Max moet gaan vervangen.

Het project bevindt zich nog in de beginfase, maar zodra er een deal is met J.K. Rowling, wordt er naar verwachting op zoek gegaan naar een schrijver en regisseur(s) voor de nieuwe serie. Het is nog niet bekend of er ook originele castleden in de serie te zien zullen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie