Films, Series & TV

Netflix komt met duistere misdaadserie over Clark Olofsson

foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met duistere misdaadserie over Clark Olofsson

True crime-liefhebbers opgelet: Netflix komt binnenkort met een nieuwe Scandinavische misdaadserie over Clark Olofsson. De man, die tegenwoordig in België woont, wordt ook wel een van de eerste 'celebrity gangsters' van Zweden genoemd.

Zesdelige miniserie

De zesdelige miniserie Clark vertelt het verhaal van Clark Olofsson, een Zweedse misdadiger die meer dan de helft van zijn leven doorbracht achter de tralies. Hij kreeg straffen voor poging tot moord, aanranding, beroving en handel in verdovende middelen. Clark staat vooral bekend om zijn betrokkenheid bij een van de bekendste bankovervallen in de Zweedse geschiedenis, waarbij vier medewerkers werden gegijzeld.

Stockholmsyndroom

De Zweedse crimineel wordt ook wel de grondlegger van het Stockholmsyndroom genoemd. Dit is een psychologisch verschijnsel waarbij een slachtoffer gevoelens of sympathie ontwikkelt voor de gijzelnemer.

Trailer

Clark is geregisseerd door Jonas Åkerlund. De hoofdrol wordt gespeeld door Bill Skarsgård, die je kunt kennen als de clown Pennywise uit de It-films. Het is nog niet bekend wanneer de serie op Netflix verschijnt. De trailer is hieronder te bekijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie