Films, Series & TV

Partner van Peter R. de Vries doet haar verhaal in nieuwe documentaire

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Partner van Peter R. de Vries doet haar verhaal in nieuwe documentaire

De partner van Peter R. de Vries treedt na zes jaar uit de anonimiteit. In de documentaire Vertrouwelijk! van omroep WNL doet ze zondagavond haar verhaal.

'Vertrouwelijk!'

Vertrouwelijk! is een film van misdaadjournalist Simon Vuyk, een goede vriend van Peter. De documentaire gaat over de laatste jaren van de vermoorde misdaadverslaggever. Daarin heeft zijn partner, die tot nu toe altijd anoniem is gebleven, een grote rol.

Fragment

In een fragment van de documentaire vertellen vrienden van het stel over hun relatie. Daarin wordt duidelijk dat Peters vriendin een schrijfster en journalist is. Eerder maakte Simon documentaires over Tanja Groen en Nicky Verstappen, twee zaken waar Peter zich veel mee bezig hield.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefdesbriefjes

Vlak na de dood van de misdaadverslaggever deed zijn vriendin al eens haar verhaal in De Volkskrant. Om veiligheidsredenen moest haar identiteit geheim blijven. In het interview vertelde ze over de liefdesbriefjes die hij voor haar in huis achterliet. Ook na zijn dood kwam ze er een paar tegen. "Bij elke vondst stort ik even in. Het is alsof ik nu pas besef hoe waardevol ze zijn. Alsof nu pas tot me doordringt hoe bijzonder dat is."

De documentaire is zondag om 21.25 uur te zien op NPO1.

Ster advertentie
Ster advertentie