Up 2 Date

Peter R. de Vries bekroond met prijs voor zijn carrière

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Peter R. de Vries bekroond met prijs voor zijn carrière

Peter R. de Vries is na zijn dood bekroond met de Michiel de Ruyter Prijs. Sinds 2009 wordt deze onderscheiding jaarlijks gegeven aan iemand die een grote bijdrage heeft geleverd aan Nederland. Peter R. de Vries verdient de prijs dit jaar "voor zijn gehele carrière en de oprechte troost en onmisbare steun die hij voor families van verschillende slachtoffers heeft geboden", aldus juryvoorzitter Pia Baruch.

Ode

Oud-politiewoordvoeder en goede vriend van Peter, Klaas Wilting, heeft de prijs gisterenavond in ontvangst genomen namens diens familie.

De Michiel de Ruyter Prijs is onderdeel van de Gouden Eeuw Awards, een ode aan mensen die een grote bijdrage hebben geleverd aan (de creativiteit) in Nederland. Eerdere ontvangers zijn onder anderen André Kuipers, Marianne Thieme en André van Duin.

Moord

Peter R. de Vries stond vooral bekend om de grote vermissings- en moordzaken waar hij zich mee bezighield, bijvoorbeeld die van Natalee Holloway, waar hij een awardwinnende reportage over maakte. Daarnaast stond hij de Astrid en Sonja Holleeder bij en betekende hij ook veel voor de ouders van de vermiste Nicky Verstappen en Tanja Groen.

De misdaadjournalist werd op dinsdag 6 juli neergeschoten de Lange Leidsedwarsstraat na een optreden in RTL Boulevard. Op 15 juli overleed hij op 64-jarige leeftijd aan zijn verwondingen. Een motief voor de moord is nog niet bekend, maar er wordt rekening gehouden met het feit dat hij de vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. was in het Marengo-proces, met als hoofdverdachte Ridouan T. Eerder werden ook al de broer en advocaat van Nabil B. doodgeschoten.

De twee verdachten van de moord, Delano G. en Kamil E., verschijnen op 18 oktober voor het eerst voor de rechter in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie