Films, Series & TV

Man met liefdesverdriet krijgt psychose en verwondt zichzelf in Bureau Rotterdam: "Ik wil niet meer"

foto: RTL: Bureau Rotterdam
  1. Newschevron right
  2. Man met liefdesverdriet krijgt psychose en verwondt zichzelf in Bureau Rotterdam: "Ik wil niet meer"

Ewout Genemans loopt mee met de Rotterdamse politie in zijn reportageserie Bureau Rotterdam. Door de politie op de voet te volgen krijgt hij een beter beeld van de schaduwkant van Rotterdam. Deze keer loopt Ewout mee met onder meer Nadia en Joyce die een man met een psychose te hulp schieten.

Let op: Dit artikel bevat omschrijvingen van zelfbeschadiging.

Psychose

Nadia en Joyce zitten zijn nog maar net met hun dienst begonnen, wanneer de eerste spoedmelding binnenkomt. "We hebben een melding binnengekregen over een man die is ontsnapt uit een instelling", zegt Nadia. "Hij heeft een psychose en loopt nu buiten. De man is helemaal van slag en heeft zichzelf verwond. Ook is hij eerder voor auto's gesprongen", gaat ze verder.

Met loeiende sirenes scheuren de politieagentes en Ewout naar de plek van de melding. Joyce ziet de verwarde man vanuit haar ooghoek en twijfelt geen second. Ze parkeert de auto en haalt direct haar stroomstootwapen tevoorschijn. "Op je knieën", roept Joyce naar de man. Waarop de man gehoorzaamt. Zijn begeleider komt aangelopen en vertelt dat de man ook voorbijgangers heeft aangevallen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefdesverdriet

Nadia ziet dat de man hoog in zijn emotie zit en vraag wat hem mankeert, terwijl er een tweede politiewagen arriveert. "Ik heb liefdesverdriet en ik wil gewoon niet meer", zegt hij. De man wordt gefouilleerd door een van de andere collega's die net aan is gekomen en kan daarna zijn verhaal vertellen. "Wil je even praten?", vraagt Nadia terwijl ze op haar knieën voor hem gaat zitten. "Ja, ik heb zoveel meegemaakt", begint de man. "Het begon allemaal toen ik vier jaar oud was. Ik heb autisme en allemaal andere problemen die niet zijn vastgesteld op de goede manier", vertelt hij vol frustratie.

Nadia vraagt aan de man wat zij en haar collega's vanavond voor hem kunnen betekenen. "Jullie kunnen me rustig houden, zodat ik niet weer ga ontploffen. Het veiligst is gewoon voor mij dat ik mijn rust pak", vertelt de man in tranen.

Voorbijganger

Joyce staat ondertussen te praten met een voorbijganger die is aangevallen door de verwarde man. Zijn laptop is kapot door de aanval en de agente vraagt of de voorbijganger aangifte wil doen of niet. Hij wil niet per se aangifte doen, maar vindt het wel vervelend dat zijn dure laptop niet meer werkt. "Wij kunnen er wel voor zorgen dat jouw laptop vergoed wordt", zegt Joyce tegen hem.

Gekamleerd

Ewout wil graag weten of de man nu de juiste hulp krijgt. "Ja, hij woont al begeleid en we hebben ook de crisisdienst gebeld", zegt Nadia. Daarnaast hebben ze samen even muziek geluisterd om rustig te worden. "Hij is nu echt gekalmeerd en vertelde mij dat hij iets te veel had geblowd en dat het uit is met zijn vriendin", legt Nadia uit. Er is in Rotterdam één agent per bureau aangesteld die zich specifiek bezighoudt met personen die verward gedrag vertonen. De jongeman in kwestie is in kennis gesteld en de agent houdt een oogje in het zeil op de man en zijn gebroken hart.

Ster advertentie
Ster advertentie