Films, Series & TV

Laatste aflevering 'Veronica Inside' geschrapt

foto: Veronica Inside
  1. Newschevron right
  2. Laatste aflevering 'Veronica Inside' geschrapt

De laatste aflevering van het seizoen van Veronica Inside zou eigenlijk maandag uitgezonden worden, maar dat gaat niet door. Talpa-directeur Marco Louwerens heeft bekendgemaakt dat de aflevering wordt geschrapt. Deze beslissing is gemaakt na de ophef die is ontstaan door de uitspraken van Johan Derksen.

Pittig gesprek

Louwerens liet weten dat er een 'pittig emotioneel gesprek' is geweest tussen Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Hij wil de presentatoren de tijd geven om 'bij zinnen te komen'. "We hebben zo'n heftige week achter de rug, het is zo pittig geweest, nu even rust in de tent. Dat wilden ze zelf ook wel." Louwerens liet ook weten vertrouwen te hebben dat alles weer goed komt voor een volgend seizoen na de zomer.

Verzoek van Derksen

Johan Derksen liet eerder als aan RTL Boulevard weten aan Talpa te hebben gevraagd om de uitzending van volgende week te schrappen. Hij en René van der Gijp waren niet te spreken over de vorige aflevering, waarin de racistische 'grap' van Derksen over Akwasi werd besproken met oud-voetballer Dries Boussatta en advocate Natacha Harlequin. De twee voelden zich voor het blok gezet en in de steek gelaten door presentator Wilfred Genee. Tegen De Telegraaf zei Derksen: "Ik heb in tweeëntwintig jaar tijd nog nooit zo’n k*tshow gemaakt. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben."

Geen excuses

Door de misplaatste grap van derksen besloten verschillende adverteerders om niet meer te adverteren rondom het programma. Ook riepen de spelers van het Nederlands elftal op om het programma te boycotten. Derksen maakte in de uitzending desondanks duidelijk dat niemand excuses van hem hoeft te verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie