Films, Series & TV

Wapenexpert krijgt 1,5 jaar cel voor dood cameravrouw door Alec Baldwin op filmset

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Wapenexpert krijgt 1,5 jaar cel voor dood cameravrouw door Alec Baldwin op filmset

De rechter heeft besloten om wapenexpert Hannah Gutierrez-Reed te straffen met een celstraf van anderhalf jaar. De 27-jarige Gutierrez-Reed was degene die een doorgeladen pistool op de filmset van Rust leverde. Hierdoor schoot acteur Alec Baldwin in 2021 per ongeluk de cameravrouw Halyna Hutchins dood tijdens de filmopnames.

Veroordeling

De rechter neemt het de wapenexpert kwalijk dat ze roekeloos te werk is gegaan tijdens de levering van het wapen. Zo laadde de toen 24-jarige Gutierrez-Reed het wapen met echte kogels in plaats van oefenkogels vlak voor de repetities. Die echte kogels nam ze mee vanuit haar huis. Zelf stelt Gutierrez-Reed nooit te hebben geweten dat er echte kogels in het doosje met oefenmunitie zaten. Vorige maand werd de wapenexpert door de jury al schuldig bevonden voor dood door schuld. De rechter legt daarvoor een maximale gevangenisstraf op van anderhalf jaar.

Geen berouw

De advocaten van Gutierrez-Reed probeerden er alles aan te doen om een celstraf te voorkomen. Zo wezen ze op de jonge leeftijd van hun cliënt ten tijde van het drama. De strafpleiters vroegen de rechter om haar een voorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen maar hier ging de rechter niet in mee. Volgens de rechter toonde Gutierrez-Reed namelijk geen enkel berouw tijdens de rechtszaak.

Fatale schietincident

In 2021 kwam de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins om het leven tijdens het schietincident op de filmset van Rust. Zij werd door de toen 63-jarige acteur Alec Baldwin doodgeschoten. Tijdens de repetitie was het de bedoeling dat hij het wapen zou richten op de camera. Echter haalde hij de trekker over waardoor Hutchins fataal werd geraakt. Haar laatste woorden waren: “Dit is niet goed. Dit is helemaal niet goed.” De familie van Hutchins heeft publiekelijk aangegeven Baldwin nooit iets kwalijk te hebben genomen, omdat hij nooit wist dat er een echte kogel in het wapen zat.

Proces Baldwin

Baldwin wordt voor zijn aandeel in het fatale schietincident vervolgd voor doodslag. Eerder werd bekend dat hij niet vervolgd zou worden maar de aanklager zegt nu nieuw bewijs te hebben. Volgens de aanklager had hij nooit de trekker mogen overhalen. Baldwins proces start naar alle waarschijnlijkheid de aankomende zomer.

Ster advertentie
Ster advertentie