Up 2 Date

Acteur Alec Baldwin niet vervolgd voor doodschieten cameravrouw op filmset

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Acteur Alec Baldwin niet vervolgd voor doodschieten cameravrouw op filmset

Alec Baldwin wordt niet vervolgd voor het dodelijke schietincident dat in oktober 2021 plaatsvond op een filmset. De Amerikaanse acteur werd beschuldigd van dood door schuld, maar de aanklagers hebben dat nu ingetrokken omdat er 'nieuwe feiten' onderzocht moeten worden.

Kogels in het wapen

Baldwin was tijdens de opnames van de film Rust aan het oefenen met een revolver toen hij per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot. Regisseur Joel Souza raakte daarbij gewond. Het wapen had ongeladen moeten zijn, maar bevatte toch kogels, waarvan nog niet duidelijk is wie daar verantwoordelijk voor was.

'Onschuldig'

De acteur werd door meerdere leden van de filmcrew aangeklaagd, maar heeft altijd volgehouden dat de dood van de vrouw niet zijn schuld was. Hij zegt de trekker niet te hebben overgehaald en bovendien niet op de hoogte te zijn geweest van de aanwezigheid van kogels, maar simpelweg de instructies van wapenexpert Hannah Gutierrex-Reed te hebben opgevolgd. De zaak die tegen haar is aangespannen, gaat wel door.

Geseponeerd, opnames hervat

De advocaten van Baldwin hebben in een verklaring laten weten blij te zijn dat de zaak is geseponeerd. "We hopen dat er een onderzoek komt naar de feiten en omstandigheden van dit tragische ongeval." De kans bestaat dat Baldwin opnieuw wordt aangeklaagd, zo benadrukken de aanklagers.

De filmopnames van Rust zijn gisteren weer hervat, anderhalf jaar na de oorspronkelijk geplande datum.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie