Films, Series & TV

De 10 lelijke eendjes onder de series

  1. Newschevron right
  2. De 10 lelijke eendjes onder de series

Breaking Bad. Game Of Thrones. Narcos. Modern Family. Orange Is The New Black. Nog meer spotlights voor deze jongens en ze moeten zich preventief gaan insmeren met factor 40. Tuurlijk niks dan liefde voor Heisenberg, Pablo en Crazy Eyes, maar er is nog zoveel ander moois! Hoogstandjes die over het algemeen níét op maandagochtend bij de koffiezetautomaat worden besproken. Smullers waar op Twitter en Facebook nauwelijks iemand lyrisch over schreeuwt. Het zijn de lelijke eendjes, de ondergeschoven kindjes van serieland. Daarom hierbij een shout out naar tien series die best wat meer bejubeld en bewierookt zouden mogen worden.

flesh and bone

Flesh and Bone is eigenlijk gewoon Black Swan verkleed als serie. Het is een sprookje wat uiteindelijk meer weg lijkt te hebben van zo’n nachtmerrie die maar de hele tijd terug blijft komen. Het is het bewijs dat ballerina’s de Rocky Balboa’s zijn van de danswereld.

halt & catch fire

Met hulp van computerbouwer Gordon Clark en software wizkid Cameron Howe probeert Joe MacMillan de nieuwe Steve Jobs te worden. Geen enkele methode wordt geschuwd. Spionage, manipulatie, afpersing, Joe heeft het allemaal in z’n repertoire en dat maakt Halt & Catch Fire tot een echte doorkijker.

Murder in the first

Murder In The First is net een pannenkoek, de eerste mislukt altijd. Liet het eerste seizoen nogal wat te wensen over, seizoen twee kwam in één keer los van de pan en had niet eens stroop nodig om goed te smaken. Als je niet vies bent van een lekkere whodunnit op z'n tijd, dan kun je deze prima een kans geven.

Shameless

Voor mensen die denken dat ze deel uitmaken van een compleet gestoord en ontwricht gezin is Shameless een absolute eye opener. Als je na het kijken je oom op een familiefeest weer ‘s een bierfles ziet openen met z’n navel, zal je altijd denken: “Het valt allemaal wel mee, Frank Gallagher had ook m’n vader kunnen zijn.”

De puristen keken de Britse versie en prediken alleen dat evangelie, maar er is absoluut geen schande in ‘t aanhangen van Shameless US. Iets gepolijster, iets minder rauw, maar zeker niet minder leuk.

Top Boy

Ra'nell groeit op in niet de meest gezellige buitenwijk van Londen. Hetzelfde terrein waar Dushane zijn drugsimperium probeert uit te rollen. Gezellige boel. Het is een beetje het cliché van de jongen die in een hele moeilijke buurt z'n hoofd boven water probeert te houden, maar het is zo vet gedaan. Top Boy is rauwer dan je tong, na het likken aan zo'n heel pak koffiekoekjes. Rauwer dan een koe, die rechtstreeks van 't weiland de tartaarmachine in loopt.

into the badlands

Zeven families bezitten de belangrijkste grondstoffen in een tijd ver nadat alle zombies in The Walking Dead zijn opgehouden met slenteren. Om onderlinge oorlogen te voorkomen heeft iedere familie een leger aan strak afgetrainde Bruce Lee's en Jackie Chan's en één daarvan kweekt opeens een geweten. Inhoudelijk zeker niet de beste serie ooit, maar prima voor een druilerige zondag.

Bosch

In elke serielijst hoort ook een politiedrama met een spijkerharde detective, die thuis op de bank stiekem om Bambi huilt, omdat hij deep down eigenlijk een heel klein hartje heeft. In deze lijst is dat Bosch en als je van rauwe, grimmige politieseries houdt, dan is dit bijna verplicht huiswerk.

The honourable woman

Ze is de dochter van een Joodse vader die met zijn wapenfabriek ook bommen levert die op Gaza belanden. Om weer in het reine te komen met het Universum zet zij zich vervolgens in om de vrede tussen Israël en Palestina herstellen. Als die er überhaupt ooit was. Het blijkt een pittige klus.

Friday night lights

Als ze bij GTST allemaal in een American Football outfitje zouden rondlopen, dan had je Friday Night Lights. Nee, dit is er niet één om bij een knisperend haardvuur met een goed glas wijn in de hand nog uren over na te praten, maar hij is zo ontzettend verslavend. Een opeenstapeling van familiedrama's en andere ellende. Heerlijk. Vooral als het je eigen familiedrama en ellende niet is.

The man in the high castle

Stel dat die kleine gefrustreerde Oostenrijker bij het Risken iets minder gretig was geweest met de dobbelstenen, hoe had de wereld er dan uit gezien? Misschien wel zoals in The Man In High Castle. Een wereld waarin Hitler niet alleen Europa, maar ook heel Amerika had volgehangen met z'n vlaggen. Gek idee.

Ster advertentie
Ster advertentie