Films, Series & TV

Ongeneeslijk zieke deelnemer 'First Dates' heeft relatie met een kijker

foto: The Brain Tumour Charity
  1. Newschevron right
  2. Ongeneeslijk zieke deelnemer 'First Dates' heeft relatie met een kijker

Volgens de dokters had hij nog maximaal 12 maanden te leven, maar dat weerhield de terminaal zieke Julian er niet van om deel te nemen aan First Dates. Tijdens die date vertelde hij dat hij een hersentumor had. Zijn positieve blik op het leven raakte veel kijkers, onder wie Lucy Docherty. De twee leerden elkaar kennen en zijn nu al een tijd een gelukkig koppel. Lucy vertelt het liefdesverhaal in een interview met The Brain Tumour Charity.

Gelukkig

Lucy voelde zich zo aangetrokken tot Julian dat ze hem wilde leren kennen. Ze werd door vrienden en familie gewaarschuwd om niet te close met Julian te worden. Het zou haar dan alleen maar meer pijn doen wanneer Julian overleed. Daar trok Lucy zich niks van aan en nu is ze naar eigen zeggen 'gelukkiger dan ooit tevoren'. "Ik ben me van Julians prognose bewust en we gaan samen de uitdaging aan. Ik wil van onze relatie kunnen genieten zoals andere leeftijdsgenoten dat doen, en ik ben blij dat we dat kunnen.

Julian was op het begin terughoudend omdat hij haar geen pijn wilde doen. Lucy heeft hem uiteindelijk over weten te halen om er toch voor te gaan. "Het is misschien niet op de normale manier verlopen, maar ik ben heel blij dat ik via First Dates de ware heb gevonden en dat ik nu samen ben met Lucy." Het stel denkt zelfs na over een kind, maar daar zijn ze nog niet helemaal uit.

De knop omdraaien

Julian is niet altijd zo positief geweest. "Toen ik in 2016 de diagnose kreeg, werd ik suïcidaal. Ik herinner dat ik in mijn ziekenhuisbed lag en dat ik dacht dat het beter zou zijn als ik er niet meer was. Ik wilde geen last zijn voor mijn familie en vrienden." Op een gegeven moment heeft Julian de knop omgezet en is hij zijn leven en de mensen om hem heen meer gaan waarderen.

Liefdadigheid

Het koppel heeft besloten hun verhaal te delen om de Brain Tumour Charity te steunen. Deze liefdadigheidsorganisatie probeert geld op te halen voor onderzoek van hersentumoren en om mensen met een hersentumor te helpen. Ook hebben ze een Instagram-account waar je hun avonturen op kunt volgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie