Films, Series & TV

Deelnemers 'Squid Game'-realityshow klagen over onmenselijke omstandigheden

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Deelnemers 'Squid Game'-realityshow klagen over onmenselijke omstandigheden

Tientallen deelnemers van de aankomende Squid Game-realityshow zouden Netflix willen aanklagen. Dat meldt The Sun. De deelnemers claimen te zijn behandeld als dieren.

Uren in de kou

De klachten zouden vooral gaan over het eerste spel uit de serie, genaamd 'red light, green light', waarbij deelnemers naar eigen zeggen uren in de vrieskou hebben moeten staan. "We werden acht uur lang gemarteld. We waren gewoon voer. Je zou dieren niet zo behandelen", vertelt een deelnemer in gesprek met The Sun. Een andere deelnemer vertelt dat er deelnemers in elkaar zakten tijdens het spel. "Haar hoofd sloeg tegen de vloer en het galmde door de studio voordat ze een soort beroerte kreeg."

Netflix heeft in een reactie ontkend dat er deelnemers serieus gewond zijn geraakt tijdens de spellen. Volgens hun zijn er slechts drie deelnemers geweest die kort medische hulp nodig hadden.

Squid Game: The Challenge

Netflix wekt de populaire Zuid-Koreaanse serie tot leven met de reality-spelshow Squid Game: The Challenge. Met 456 deelnemers en een prijzenpot van 4,56 miljoen dollar wordt het de grootste show ooit in de geschiedenis van reality-tv. Net als in de originele serie van Hwang Dong-hyuk gaan de kandidaten de strijd tegen elkaar aan in een afvalrace, bestaande uit zowel bekende als nieuwe spellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie