Films, Series & TV

Naomi Ackie schittert als Whitney Houston in 'I Wanna Dance'-trailer

foto: Sony Pictures/YouTube
  1. Newschevron right
  2. Naomi Ackie schittert als Whitney Houston in 'I Wanna Dance'-trailer

Krijg jij ook geen genoeg van al die biopics? Dan is er goed nieuws: eind dit jaar komt I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie uit, een film over het leven van Whitney Houston. Naomi Ackie (Star Wars: Rise of Skywalker, The End of the F***ing World) kruipt in de rol van de wereldberoemde zangeres.

In de huid van Houston

Scriptschrijver en regisseur Stella Meghie vertelde aan The Hollywood Reporter dat Ackie geknipt is voor de rol. "We hebben heel lang gezocht naar een actrice die echt in de huid van Whitney Houston kan kruipen en keer op keer wist Naomi ons te raken en verrassen tijdens audities. Ze heeft de capaciteit om Whitney professioneel gestalte te geven, maar ook persoonlijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Betrokken bij de film

De familie van Houston gaf al eerder toestemming voor de film. Naast Meghie werkte ook Bohemian Rhapsody-schrijver Anthony McCarten mee aan het script. Pat Houston, de schoonzus van de zangeres, is als producent aan het project verbonden. Clive Davis, de platenbaas en muzikale mentor van Houston, is betrokken bij de productie.

Cast

De rest van de cast is inmiddels ook bekend. Ashton Sanders (Moonlight) neemt de rol van Bobby Brown op zich, hij was van 1992 tot 2007 met de zangeres getrouwd. Stanley Tucci (The Lovely Bones) speelt muziekproducent en platenbaas Clive Davis, de man die haar hielp om wereldberoemd te worden. Nieuwsgierig geworden? Dan moet je nog even geduld hebben. I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie draait vanaf 21 december 2022 in de bioscoop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over Whitney Houston

Whitney Houston kun je kennen van haar nummers I Wanna Dance With Somebody en I Will Always Love You. Ze is een van de succesvolste zangeressen aller tijden en won tijdens haar carrière acht Grammy's. In 2012 overleed ze op 48-jarige leeftijd. De zangeres werd levenloos in bad aangetroffen in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. Volgens de lijkschouwer stierf Houston door verdrinking, mogelijk na een hartaanval te wijten aan een medisch probleem en het gebruik van drugs.

Ster advertentie
Ster advertentie