Films, Series & TV

RTL stopt ook met Temptation Island en Love Island

foto: RTL
  1. Newschevron right
  2. RTL stopt ook met Temptation Island en Love Island

RTL heeft besloten dat het gaat stoppen met het uitzenden van guilty pleasure reality-tv. Dat betekent dus dat Temptation Island en Love Island ook de komende tijd niet meer te zien zullen zijn bij RTL. De aanleiding voor deze keuze, is het seksueel grensoverschrijdende gedrag waardoor De Villa van de buis werd gehaald. Twee medewerkers die betrokken waren bij het incident in De Villa, zijn inmiddels op non-actief gesteld.

Over ethische grenzen gegaan

Programmadirecteur Peter van der Vorst zegt tegen RTL Nieuws dat alle guilty pleasure-programma’s worden opgeschort, totdat ze zeker weten op welke manier ze achter de schermen tot stand zijn gekomen. "Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre." Van der Vorst zegt dat hij zich kapot is geschrokken na resultaten van een intern onderzoek. De makers zijn volgens hem "zwaar over hun ethische grenzen gegaan." Zo zouden ze kandidaten hebben aangezet tot gedrag waarbij zij ook over hun grenzen heen gingen.

"Iedereen moet zich kapot schamen"

De RTL-programmadirecteur is keihard: "Ik ben hier naartoe gehaald om te bouwen aan een nieuw RTL. Daar horen dit soort praktijken niet in thuis. Iedereen moet zich kapot schamen voor wat hier is gebeurd." Er wordt volgens Van der Vorst een extern onderzoek gestart naar de productie van Blue Circle: "Ook door de mensen die de beelden bekijken voordat het de buis op gaat, zijn grote fouten gemaakt. Het ontbreekt aan het juiste ethische kompas."

Ster advertentie
Ster advertentie