Films, Series & TV

Dit is wanneer we 'Avatar 3' kunnen verwachten: "We zijn begonnen met de postproductie"

foto: YouTube: Avatar
  1. Newschevron right
  2. Dit is wanneer we 'Avatar 3' kunnen verwachten: "We zijn begonnen met de postproductie"

Regisseur James Cameron laat in een interview met Television New Zealand weten dat we geen dertien jaar hoeven te wachten op het vervolg van Avatar: The Way of Water. De derde film zal naar verwachting rond de Kerst in 2025 op het witte doek verschijnen.

Avatar 3

De regisseur had eerder dit jaar al laten vallen dat hij al beelden had geschoten voor Avatar 3, tijdens de productie van de tweede film Avatar: The Way of Water. Hiermee wilde hij een zogenaamd 'Stranger Things-effect' voorkomen, waarbij de acteurs in de nieuwe seizoenen ineens veel ouder zijn geworden dan hun karakters. "We zijn begonnen aan twee hectische jaren van postproductie. Dus het wordt waarschijnlijk kerst 2025", vertelt de Canadese, die ook successen als Titanic, Alien en The Terminator op zijn naam heeft staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Postproductie

De opnames van het derde deel in de Avatar-trilogie zijn dus afgerond, maar dat betekent dat het echte werk nu pas begint. Dan hebben we het natuurlijk over de revolutionaire special effects die Cameron in het leven heeft geroepen. De laatste twee films spelen zich deels onder water af, maar de acteurs hoefden niet voor elke scène een nat pak te halen. Een groot deel is namelijk op het droge opgenomen en wordt in de postproductie zo bewerkt dat het lijkt alsof het onder water plaatsvindt.

Om deze reden gaat er zo veel tijd zitten in de postproductie. Denk bijvoorbeeld aan alle motion-capture (mo-cap) die ingezet wordt voor de menselijke acteurs om de Na'Vi uit te beelden (en zelfs mo-cap voor de dierlijke acteurs in de film). Daarbij maakt Cameron ook gebruik van uitgebreide filmsets, zoals een reusachtige tank waar maar liefst 900.000 liter water in kan. Ondanks deze uitdagingen heeft de regisseur keer op keer bewezen dat hij zijn fantasiewereld kan vertalen naar innovatieve bioscoopfilms. Voor fans is het slechts een kwestie van afwachten om te ontdekken wat hij deze keer voor hen in petto heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie