Films, Series & TV

Makers van 'Mocro Maffia' komen met dramaserie 'Sihame'

foto: Thijmen Doornik / KRO-NCRVfoto: Thijmen Doornik / KRO-NCRV
  1. Newschevron right
  2. Makers van 'Mocro Maffia' komen met dramaserie 'Sihame'

Ben jij ook zo’n fan van Mocro Maffia? Dan wil je de nieuwe dramaserie Sihame zeker niet missen. De achtdelige serie gaat over een 18-jarig meisje dat, nadat er online een seksfilmpje van haar is rondgegaan, slachtoffer wordt van online shaming en zint op wraak.

Stiekem gefilmd

Scholiere Sihame (Ahlaam Teghadouini) heeft het goed voor elkaar. Ze doet uitstekend haar best op school en wil graag psycholoog worden. Haar leven krijgt een hele andere wending wanneer haar vriendje stiekem hun vrijpartij filmt en online zet. Hierdoor kan Sihame niet meer normaal over straat: ze wordt uitgemaakt voor kech en wordt door mannen lastiggevallen.

Wraak

Al snel blijkt dat de daders de veerkracht van hun slachtoffer hebben onderschat. Sihame bedenkt een plan om wraak te nemen en met grof geweld zet ze de jacht in op de jongens die haar dit hebben aan gedaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Female-driven project

Sihame is bedacht door Achmed Akkabi en is geregisseerd door Shamira Raphaëla en Lisette Donkersloot. Aan het ANP vertelt Akkabi dat de serie een 'female-driven project' is. Het idee dat het verhaal vanuit een vrouwelijk perspectief verteld moest worden, ontstond mede dankzij berichten die de acteur, schrijver en producent via sociale media van vrouwen ontving.

Vrouwelijke makers

"Zij schreven van 'hé, kan je niet eens iets verzinnen rond een sterk, vrouwelijk karakter, want die doen ook heftige dingen'. En daar hadden ze natuurlijk gelijk in. Ik was in de positie om zoiets te maken, dus dan moest ik ook maar degene zijn die dit moest gaan aanjagen. Al vond ik meteen dat de uitvoering dan niet bij mij moest liggen, maar bij vrouwelijke makers", vertelt Akkabi.

Sihame is vanaf 28 augustus elke zondag te zien om 20.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij online shaming of exposing

Ben je slachtoffer geworden van online shaming of exposing? Dan is het belangrijk om daarover te praten. Als je daarvoor niet bij je familie of vrienden terechtkan of -durft, kan je naar hulporganisaties zoals Slachtofferhulp Nederland, fier.nl of helpwanted.nl. Hulpverleners staan daar telefonisch of in een online chat voor je klaar om je advies te geven en verder te helpen. Bijvoorbeeld met het verzamelen van bewijs, het maken van een plan om het te vertellen aan je omgeving of bij psychische klachten zoals slapeloosheid of depressiviteit. Ook zijn er in de grote steden lokale initiatieven die je kunnen helpen, zoals Jij Staat Niet Alleen in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie