Films, Series & TV

Film gebaseerd op game Five Nights At Freddy's komt dit najaar uit

foto: screenshot YouTube: Universal Pictures
  1. Newschevron right
  2. Film gebaseerd op game Five Nights At Freddy's komt dit najaar uit

Er is een filmadaptatie gemaakt van de angstaanjagende videogame Five Nights At Freddy's. Volgens Universal Pictures kunnen we de film vanaf 26 oktober op het witte doek verwachten.

Five Nights At Freddy's

In de horror videogame ga je als bewaker werken op de locatie van Freddy Fazbear's Pizza. Dit is een fictief kinderrestaurant dat is geïnspireerd door Amerikaanse pizzaketens zoals Chuck E. Cheese en ShowBiz Pizza. Het restaurant heeft levensgrote animatronics (poppen die techniek bevatten om te kunnen bewegen) die optreden op kinderfeestjes. Deze animatronics dwalen 's nachts door het restaurant en de bewaker krijgt de opdracht om over hen te waken. De videogame heeft inmiddels meerdere sequels, prequels en spin-offs die zijn uitgebracht voor Windows, iOS en Android en ook voor Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Film

De film volgt het hoofdverhaal van game waarin Mike, gespeeld door Josh Hutcherson, hopeloos op zoek is naar en baan. Hij komt een advertentie tegen in de krant en gaat aan het werk als bewaker bij een verlaten restaurant. In de jaren '80 was het erg populair, maar er verdwenen kinderen die nooit zijn gevonden. Het restaurant werd gesloten en de oude eigenaren konden maar geen afscheid nemen van het restaurant en de oude animatronics. Tijdens de eerste nachtdienst komt Mike erachter wie - of beter gezegd wat er zich schuilhoud in de schaduwen van het restaurant. Hoe zal hij deze nachten doorkomen?

Ster advertentie
Ster advertentie