Films, Series & TV

Nieuwe Netflix-film ‘The Swimmers’ vertelt het waargebeurde verhaal van de Syrische zussen Yusra en Sara

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Netflix-film ‘The Swimmers’ vertelt het waargebeurde verhaal van de Syrische zussen Yusra en Sara

Netflix komt met een nieuwe film die je direct in je kijklijst wilt zetten. De Netflix Original The Swimmers vertelt het waargebeurde verhaal van twee zussen die uit het door oorlog verscheurde Syrië vluchten en het voor elkaar krijgen om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen van 2016.

Het verhaal

The Swimmers gaat over de Syrische zussen Yusra en Sara Mardini, die in 2015 de oorlog in hun thuisland wisten te ontvluchten en uiteindelijk terechtkwamen in Berlijn. Als zwemsters waren de twee jonge vrouwen tijdens de zeer gevaarlijke boottocht van Turkije naar Griekenland van levensbelang.

Olympische Spelen

Wanneer de motor van de overvolle boot midden op de Egeïsche Zee uitvalt, springen Yusra en Sara in het water en trekken ze de boot bijna vier uur lang naar de kust. Door deze heldendaad weten ze alle passagiers te redden. Slechts een jaar na de traumatische gebeurtenis neemt Yusra deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Regie en script

The Swimmers ging in september tijdens het Toronto Film Festival in première. De film is geregisseerd door de Welsh-Egyptische filmmaker Sally El-Hosaini. Samen met scenarioschrijver Jack Thorne - die je kunt kennen van Enola Holmes, Shameless en Skins - schreef ze het script. Yusra en Sara worden gespeeld door de zussen Nathalie en Manal Issa.

Nieuwsgierig geworden? The Swimmers is vanaf 23 november te zien op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie