Films, Series & TV

Videoland komt met documentaire over jongensprostitutie

foto: Videoland
  1. Newschevron right
  2. Videoland komt met documentaire over jongensprostitutie

De nieuwe Videoland Original-documentaire Payboys duikt in de wereld van jongensprostitutie. Met de titel wordt verwezen naar de, vaak minderjarige, jongens die worden geronseld om seks te hebben met mannen.

Schimmige wereld

Jongensprostitutie is een wereld waar weinig mensen van weten. Toch komt het in Nederland veel voor: er worden honderden, vaak jonge, jongens geronseld. Hoe jonger de jongens, hoe meer de klanten bereid zijn te betalen. De politie heeft vaak weinig zicht op de slachtoffers. Documentairemaker Willem Timmers wil met Payboys laten zien hoe jongeren in deze schimmige wereld terechtkomen en hoe moeilijk het is om er weer uit te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Illegaal bordeel

In de documentaire doen Tristan, Giovanni, Deniz en Gino hun verhaal. Zij werkten in een illegaal bordeel waarvoor begin vorig jaar twee mannen zijn terechtgesteld. "Ik geloofde lange tijd dat ik alleen maar bestond om een seksobject te zijn, om oudere mannen te pleasen. Ik leefde niet, ik bestond gewoon. Ik had niet door dat het niet oké was… tot de inval van de politie", vertelt Tristan in de documentaire.

Payboys staat vanaf 16 november op Videoland.

Ster advertentie
Ster advertentie