Films, Series & TV

Jaimie Vaes over relatie met Lil Kleine: "Het was abusive, vooral mentaal"

foto: BNN VARA
  1. Newschevron right
  2. Jaimie Vaes over relatie met Lil Kleine: "Het was abusive, vooral mentaal"

Jaimie Vaes heeft in het programma Boerderij van Dorst verteld over de moeilijk tijd tijdens haar relatie met Lil Kleine. In de aflevering die gisteren werd uitgezonden, gaf ze aan dat ze al snel wist dat het 'foute boel' was. "Het was een abusive relationship. Lichamelijk, maar vooral mentaal."

Quote

Een blauwe plek is vervelend, maar dat trekt wel weg. Psychisch (geweld, red.) heeft een veel heftigere nasleep die kan blijven als je er niet uitstapt.

Schaamte

Hoewel Jaimie doorhad dat haar ex niet goed voor haar was, was het moeilijk om daar iets van te zeggen. "Ik schaamde me voor de situatie, dus dan ga je het maar slikken", vertelt ze. "Je bent toch iemands partner en de moeder van iemands kind. Als iemand jou dan uitkaffert waar iedereen bij is... Ik voelde me dan gegeneerd, terwijl hij zich zou moeten schamen."

Misvatting

Veel mensen zien Jaimie als iemand die niet met zich laat sollen, waardoor ze het moeilijk vinden om te bevatten dat ze slachtoffer is geworden van een gewelddadige partner, zo stelt presentator Raven. "Dat is de grootste misvatting", reageert Jaimie daarop. "Het gebeurt juist vaak bij sterke vrouwen."

Dat het vervolgens een kwestie is van 'gewoon weggaan', is ook niet het geval. "Ik had een vriendin in een soortgelijk situatie. Ik begreep haar nooit. Dan zei ik ook: 'Ga nou eens weg bij hem, wat moet je met die eikel?' Maar ja, was het maar zo simpel." Zelf kreeg Jaimie dat soort vragen ook te horen. "Ik geloofde dan ook echt dat ik op zo'n moment wegging, maar je gaat toch weer terug."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stress

De schadelijke relatie waar Jaimie in zat, had een grote impact op haar mentale en fysieke welzijn. "M'n lichaam was één grote stressbal. Ik woog nog maar 45 kilo", vertelt ze. "Ik had geen zin meer om te eten van de stress en zat alleen maar met een sigaret in m'n mond. Ik was gewoon op."

Inmiddels gaat het gelukkig goed met Jaimie. "Ik geloof nog steeds in de liefde. Ik heb een nieuwe relatie. De stress en de narigheid is weg." Dat had wel even tijd nodig. Zo kwam Jaimie na de breuk en het openbaar worden van de mishandeling een tijdje het huis niet uit. "Ik kon niemand zien, behalve intimi. De eerste keer dat ik naar buiten moest, piste ik echt in m'n broek."

Zoontje

Jaimie heeft samen met Lil Kleine zoontje Lío, die zijn vader momenteel niet ziet. "We zullen ongetwijfeld geen beste vrienden worden, maar we blijven wel altijd ouders van Lío. Nu heb ik de volledige zorg en dat doe ik met alle liefde. Lío heeft natuurlijk uiteindelijk z'n vader nodig, maar daar moet papa ook wat voor doen."

De hele aflevering van Boerderij van Dorst, waarin ook Israel van Dorsten te gast was, is hier terug te kijken. Het programma is elke zondag om 21.15 uur te zien op NPO 3.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie