Films, Series & TV

Netflix is bezig met zesde seizoen van 'Black Mirror'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix is bezig met zesde seizoen van 'Black Mirror'

Een van Netflix' meest duistere scifi-series krijgt een nieuw seizoen. De streamingdienst is namelijk bezig met een vervolg van het awardwinnende Black Mirror, zo meldt Variety. Het leek er even op dat het bij vijf seizoenen zou blijven, aangezien het al drie jaar geleden is dat er nieuwe afleveringen verschenen, maar de makers blijken toch inspiratie te hebben voor een zesde deel.

'Korte films'

Zoals je van Black Mirror gewend bent, bestaan de afleveringen van het nieuwe seizoen opnieuw uit losstaande verhalen met verschillende casts. De voorgaande episodes duurde sowieso meestal al meer dan een uur, maar het nieuwe seizoen zal nog meer gebracht worden als een reeks korte films, aldus een bron van de entertainmentwebsite. Waar die nieuwe afleveringen over gaan, is nog niet bekend. Het casten van acteurs voor de nieuwe rollen is in volle gang. Wat al wel duidelijk is, is dat seizoen zes meer afleveringen zal hebben dan seizoen vijf, dat bestaat uit drie episodes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Technologie

Er is één ding dat alle Black Mirror-afleveringen gemeen hebben: ze gaan over technische ontwikkelingen die een duistere kant in mensen naar boven halen met alle gevaarlijke gevolgen van dien. In de meeste gevallen zijn het futuristische dingen, maar toch is er vaak een enge gelijkenis te trekken met het echte leven. De titel van de serie verwijst dan ook naar een telefoon- of televisiescherm dat uitstaat en waarin je je eigen spiegelbeeld ziet.

Beste afleveringen

Nog nooit Black Mirror gekeken of zin om je geheugen op te frissen voordat het nieuwe seizoen er is? Er zijn online verschillende lijstjes gemaakt met welke afleveringen volgens kijkers en critici het beste zijn. Volgens de meesten zijn deze episodes zeker het (opnieuw) kijken waard:

  • San Junipero (seizoen 3, afl. 4)
  • White Christmas (seizoen 2, afl. 4)
  • Shut Up and Dance (seizoen 3, afl. 2)
  • Hang the DJ (seizoen 4, afl. 4)
  • Black Museum (seizoen 4, afl. 6)
  • Nose Dive (seizoen 3, afl. 1)
  • De Black Mirror-film Bandersnatch (waarbij je als kijker bepaalt hoe het verhaal loopt)

2020

Maker van de serie Charlie Brook liet in 2020 nog weten dat er voorlopig geen zesde seizoen zou komen. "Op dit moment weet ik niet wie er zit te wachten op verhalen van maatschappijen die uit elkaar vallen, dus ik werk nu niet aan Black Mirror-afleveringen." Met de coronapandemie en alle andere ellende die gaande was in de wereld was het leven volgens hem al eng genoeg. Daarom verschenen er toen advertenties op straat bestaande uit een grote spiegel met de tekst "Black Mirror, seizoen 6. Nu live, overal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie