Films, Series & TV

Amsterdams filmbedrijf 'Opslaan Als' stopt en wordt afgebrand door o.a. Kees de Koning, Jiggy Djé, Faberyayo en Akwasi

  1. Newschevron right
  2. Amsterdams filmbedrijf 'Opslaan Als' stopt en wordt afgebrand door o.a. Kees de Koning, Jiggy Djé, Faberyayo en Akwasi

Het Amsterdamse filmbedrijf 'Opslaan Als' stopt er na tien jaar mee. Ze maakten clips voor onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig, Flinke Namen, Spacekees, Jiggy Djé en Mr. Probz. In een laatste video laten ze zien hoe de samenwerking tussen Kevin, Thomas, Lisette en Matthijs op pijnlijke wijze ten einde is gekomen. Ook laten ze zich afbranden door onder andere Faberyayo, Gers Pardoel, Jiggy Djé, Big2, Akwasi, Sef en Kees de Koning. Bekijk het ironische afscheid hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verkracht door een pc

Faberyayo had in eerste instantie een goed gevoel bij de samenwerking met 'Opslaan Als', maar dat ging snel over na het zien van de geanimeerde video van 'Een Barkie'.

''Supersterke eerste meeting, goede klik, storyboard met dingen uit animéklassiekers zoals 'Ghost in the Shell' en 'Akira'... Toen kwam ik terug van vakantie en was de video klaar. En toen was het een soort CGI-kots met frikandellen geworden. Ik voelde me verkracht door een PC.''

Laatst gekozen

Kees de Koning heeft de jongens vooral uit medelijden een kans gegeven om samen te werken met TopNotch-artiesten.

''Mensen hebben altijd het idee dat we heel erg op het geld zitten. Maar de mensen die het laatst gekozen worden bij gym, die verdienen ook een kans.''

Schuldgevoel

Eén van de jongens die zich door Kees liet meeslepen was Lucky Fonz III. Hij liet zich overhalen om toch te gaan werken met 'Opslaan Als'. ''Kees heeft een zwak voor dat soort dingen. Hij zei ook heel vaak sorry.'' Kees laat weten dat hij zich soms schuldig heeft gevoeld tegenover artiesten die hij liet samenwerken met het filmbedrijf.

''Sommige artiesten brengen nummers uit die grote hits kunnen zijn. Door de clip lukt het dan toch niet, ja, dan voel je je wel schuldig.''

Medelijden

Jiggy Djé vond Kevin van 'Opslaan Als' ooit verdrietig in de backstage. Ook hij kreeg medelijden, nadat Kevin vertelde dat hij als enige Venlonaar niet succesvol was. Zo kreeg zijn stadsgenootje FeestDJRuud wel succes. Volgens hem heeft hij gewoonweg een verkeerde keuze gemaakt.

''Ze hadden beter een eigen wodka-merk kunnen beginnen. Dat was vast succesvoller geworden dan dit.''

Talent

Ook verschillende clips van Flinke Namen werden gemaakt door 'Opslaan Als'. Als Sef wordt gevraagd of ze talent hebben, ontkent hij dat zeker niet.

''Ze hebben talent om het bloed onder mijn nagels vandaan te halen. En talent om mijn tijd te verspillen.''

Psycholoog

De filmmakers zelf proberen de situatie nog te redden met een duur gesprek met een psycholoog. Helaas lukt het ze niet om er samen uit te komen en besluiten ze te stoppen. Ook Kees geeft toe het bedrijf verkeerd ingeschat te hebben.

''In de gekte kan ook genialiteit schuilen. Maar dat is bij deze jongens zeker niet het geval.''

Ster advertentie
Ster advertentie