Films, Series & TV

Netflix werkt aan film over Reddit-beleggers en GameStop

foto: ThomasAFink (Shutterstock)foto: ThomasAFink (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Netflix werkt aan film over Reddit-beleggers en GameStop

Wie had ooit gedacht dat een groepje Reddit-amateurbeleggers de aandelenmarkt op z'n kop zou zetten? Hoewel het allemaal nog heel recent gebeurde, is Netflix nu alweer aan het werk om er een film over te maken.

Wat er gebeurde met GameStop

De koers van de Amerikaanse videogamewinkel GameStop steeg vorige week met maar liefst 1000 procent. Dat was te danken aan een groep amateurbeleggers op Reddit, die massaal opriep aandelen van het bedrijf te kopen. Dit deden ze om zelf geld te verdienen, maar de belangrijkste reden was om vooral grote hedgefondsen dwars te zitten.

De hedgefondsen gokten er namelijk op dat het snel slecht zou gaan met GameStop en dat de aandelen hierdoor minder waard zouden worden. Ze dachten hier veel geld mee te gaan verdienen, maar dat plannetje ging niet door. Een groep Reddit-amateurbellegers ontdekte dat een groot hedgefonds hiermee bezig was en riep daarom zoveel mogelijk mensen op om aandelen in GameStop te kopen. Het werd een waar David versus Goliath-verhaal, waarbij de Reddit-beleggers de strijd aangingen met de grootmachten van Wall Street.

Netflix-film

Volgens Deadline is Netflix nu in onderhandeling om filmmaker Mark Boal aan te trekken als scenarioschrijver. Boal maakte eerder onder meer films als Zero Dark Down en The Hurt Locker. Die laatste leverde hem zelfs twee Oscars op. Ook wordt er gespeculeerd dat acteur Noah Centineo - onder andere bekend van de Netflix Original To All the Boys I’ve Loved Before - een grote rol gaat krijgen in de film. Wie hij gaat spelen, is echter nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie