Films, Series & TV

'Them': horrorserie over Afro-Amerikaans gezin dat niet welkom is in witte buurt

foto: YouTube: Prime Video
  1. Newschevron right
  2. 'Them': horrorserie over Afro-Amerikaans gezin dat niet welkom is in witte buurt

Op Prime Video verschijnt binnenkort de nieuwe horrorserie Them die je waarschijnlijk de stuipen op het lijf gaat jagen. Het verhaal, dat zich afspeelt in het Amerika van de jaren 50, draait om een Afro-Amerikaans gezin dat verhuist naar een compleet witte wijk in Los Angeles. De familie probeert zich te settelen in de idyllische buurt, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Creepy vibe

De officiële teaser van de horrorserie doet je meteen denken aan films als His House, Get Out en Us. Dat komt niet alleen door de creepy vibe, maar misschien ook omdat de dochter van het gezin gespeeld wordt door Shahadi Wright Joseph. Zij had een zelfde soort rol in handen in Us.

Naast Joseph spelen ook Deborah Ayorinde (Girls Trip) en Ashley Thomas (Topboy), ook bekend als Bashy, in de serie.

De serie wordt geproduceerd door actrice, scenarioschrijver en activist Lena Whaite. Zij werkte eerder mee aan films en series als Masters of None, Dear White People en Queen & Slim.

The great migration

De serie speelt zich af tijdens de periode die ook wel The Great Migration wordt genoemd. In deze periode vertrokken zo'n zes miljoen Afro-Amerikanen van het plattenland in de zuidelijke staten naar de grote steden in het noorden van de VS.

Them is vanaf 9 april te zien op Prime Video.

Ster advertentie
Ster advertentie