Naar homepage
Films, Series & TV

Acteur Liam Neeson gaat stoppen met actiefilms

bron: Honest Thief
  1. Newschevron right
  2. Acteur Liam Neeson gaat stoppen met actiefilms

Als Liam Neeson op een filmposter staat, weet je zeker dat je een lekkere actiefilm kunt verwachten. De acteur speelde afgelopen jaren de hoofdrol in talloze bioscoophits vol actie en geweld, maar heeft nu laten weten klaar te zijn met dat soort rollen. "Ik ben 68 en word dit jaar 69. Er zijn er nog een paar die ik dit jaar ga doen, hopelijk als COVID het toelaat, en dan denk ik dat dat het was", vertelt hij aan ET.

Vechten met jonge jongens

Hoewel Liam mooie rollen had in dramafilms als Schindler's List en Love Actually, is hij vooral bekend van de films uit de Taken-serie. Er kwamen de afgelopen jaren nog veel meer soortgelijke films vol actie uit, denk aan Unkown (2011), Non-Stop (2014), A Walk Among the Tombstones (2014), Run All Night (2015), The Commuter (2018) en recent Honest Thief (2020). In al die titels gaat de acteur moeiteloos de strijd aan met tal van criminelen en andere gevaarlijke figuren. "Ik hou ervan om jongens van half mijn leeftijd in elkaar te slaan".

Toch lijkt daar binnenkort een einde aan te komen. Tijdens de opnames van een van Liams volgende films, Blacklight, kreeg hij namelijk even een besef-momentje "Ik had een vechtscene met een jongen, een lieve acteur genaamd Tayloy, en halverwege het gevecht keek ik hem buiten adem aan. Het kostte hem geen enkele moeite en ik vroeg: 'Taylor, hoe oud ben je?' Hij zei: '25'. Dat is de leeftijd van mijn oudste zoon!"

Vooruit, nog een paar

Waarschijnlijk ga je Liam dus de komende jaren vooral in dramafilms zien, maar niet getreurd, er staan nog een paar actiefilms met hem als bad ass op de planning. Zo komt over een paar weken The Marksman uit, waarin hij een ex-marinier speelt die een 11-jarige jongen moet beschermen tegen huurmoordenaars van een drugskartel. Verder staan het eerdere genoemde Blacklight en The Ice Road nog op de planning.

Veel fans zien Liam ook nog graag zijn rol van Zeus uit Clash of the Titans opnieuw oppakken in het aangekondigde Wonder Woman 3. "Ik voel me vereerd, ik zal mijn agent bellen!", zei hij daar zelf over tegen ET.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie