Naar homepage
Films, Series & TV

Omar Sy over Lupin: "Een dief met een meesterlijk brein is altijd fascinerend''

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Omar Sy over Lupin: "Een dief met een meesterlijk brein is altijd fascinerend''

Omar Sy, die je waarschijnlijk kent van Intouchables, is vanaf vandaag te zien in de nieuwe Netflix-serie Lupin. Niels en Jochgem spraken de internationale ster deze week in de FunX Bingewatch-podcast.

Quote

Het is een hele entertainende tv-serie die je met je familie kan kijken.

Omar Sy

Fascinatie voor dieven

In de podcast wordt Sy gevraagd waarom mensen altijd zo geïntrigeerd zijn door meesterlijke dieven. "Misschien omdat we altijd zo gefascineerd worden door een hoge intelligentie. Het brein is een onderdeel van het lichaam waar veel mysterie over is. Dus wanneer iemand een meesterlijk brein heeft, is dat altijd fascinerend. Hoe kunnen we zo slim zijn? Hoe kunnen we zo geavanceerd zijn? Het is altijd een goed gevoel om de slimste persoon in een kamer te zijn, dus misschien daarom. Al die personages gebruiken hun hersenen op een andere manier dan de rest van de wereld."

Sy geeft toe dat hij zelf als kind ook wel eens geprobeerd heeft om iets te stelen. "Natuurlijk, net als iedereen. Ik denk dat we het allemaal wel een keer hebben geprobeerd, maar het wel of niet worden van een dief als volwassene wordt bepaald door die eerste keer. Voor mij was het een slechte ervaring, dus deed ik het nooit meer. Als het goed gaat de eerste keer, is dat geen goed teken", zegt hij lachend.

Quote

Voor mij was de eerste keer stelen een hele slechte ervaring.

Omar Sy

FunX Bingewatch: In gesprek met Omar Sy over de serie 'Lupin'

Gentleman-inbreker

In de serie speelt Sy een 'gentleman-inbreker' die wraak neemt op degene die ervoor zorgde dat zijn vader overleed na onterecht beschuldigd te zijn van een misdaad. "Het gaat over een jong iemand in Frankrijk die een boek ontvangt van zijn vader dat zijn leven zal veranderen. Het is het laatste wat hij hem gaf, dus het boek vervangt eigenlijk zijn vader. Hij leert er alles uit en als volwassen man probeert hij het personage uit het boek te worden. Het personage is een dief. Zijn bijnaam is 'The Gentleman-inbreker' en hij steelt van rijke mensen, maar met veel ethiek. Nooit met geweld of met moord. Tegelijkertijd wil Assane, de hoofdpersoon, zijn vader wreken", vertelt de Intouchables-acteur in de podcast. "Het is een hele entertainende tv-serie die je met je familie kan kijken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 3 series

In de FunX Bingewatch-podcast, waar wekelijks de nieuwste bingeable series besproken worden, werd Sy ook nog gevraagd naar zijn eigen top drie series aller tijden. "Friends, Soprano's en Game of Thrones", zegt hij meteen zonder daar al te lang over na te hoeven denken. Waarom Friends? "Omdat het zo grappig is. Je kan het vandaag nog kijken en je gaat lachen. Het wordt nooit oud. Ik denk ook dat je jezelf op een gegeven moment onderdeel voelt van de vriendengroep; je woont met ze. Het was de eerste serie waar ik zo heftig in zat. Het eerste waar ik altijd blij van werd als ik het keek. En zelfs nu als je het op tv ziet langskomen, kan je het niet afzetten. En je kan er nog steeds om lachen." Of hij als komiek wat heeft opgepikt uit de serie? "Oh, nee. Dat is een specifieke timing, zo precies, als ik dat kon, stond ik nu ergens anders."

Bingewatch

Meer weten over Lupin? In de Bingewatch-podcast van deze week bespreken Niels en Jochgem de serie uitgebreid, inclusief de verhalen van Omar Sy himself. Ben je sowieso een echte serie- en filmgek en kun je wel wat kijktips gebruiken? Check dan hier alle Bingewatch-podcasts.

Gerelateerde podcast

FunX Bingewatch

FunX Bingewatch

Ster advertentie
Ster advertentie