Films, Series & TV

Hoofdrolspelers Michael en Lincoln stoppen met 'Prison Break'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Hoofdrolspelers Michael en Lincoln stoppen met 'Prison Break'

Wentworth Miller en Dominic Purcell zullen niet meer in Prison Break spelen. Dat lieten de acteurs, die de broers Michael en Lincoln speelden in de serie, weten op Instagram. Fans hopen al jaren op een zesde seizoen, maar de kans dat die er gaat komen is heel erg klein. Miller heeft namelijk bekendgemaakt geen heterorollen meer te spelen, en Purcell bevestigde dat er geen zesde seizoen met Michael en Lincoln komt.

Stoppen

De reden dat Miller geen heterorollen meer op zich wil nemen, is omdat hij vindt dat het verhaal van heteroseksuelen al vaak genoeg wordt verteld. "Dus geen Michael meer. Als je fan bent van het programma en hoopte op meer seizoenen, begrijp ik de teleurstelling. Sorry daarvoor", schrijft hij op Instagram.

Purcell laat weten dat de acteurs goed over het besluit nagedacht hebben: "Ik heb het er lang over gehad met Wentworth. Zijn redenen om te stoppen zijn serieus. Ik ga hem niet proberen over te halen en zijn eigenwaarde in de steek te laten. Dus we laten het erbij en er komt dus ook geen zesde seizoen. Mocht 'ie er wel komen, dan zonder ons."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Homoseksualiteit

Miller schrijft ook dat hij een grote verantwoordelijkheid voelt voor de LGTBQ-gemeenschap. "De kans dat LGTBQ-jongeren die net uit de kast zijn of overwegen dat te doen mijn social media bezoeken is groot. Ik wil ze niet confronteren met de bullshit die ik over me heen krijg van 'fans'."

Ook heeft hij nog een boodschap aan deze zogenaamde fans: "Als je boos bent, omdat je verliefd was op een fictieve heteroman, gespeeld door een homo, dan is dat jouw probleem."

Ster advertentie
Ster advertentie