Films, Series & TV

Nieuwe Amy Winehouse-docu door de ogen van haar moeder

foto: Twitter: bbcpress
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Amy Winehouse-docu door de ogen van haar moeder

De BBC is bezig met een nieuwe documentaire over Amy Winehouse, de legendarische zangeres die aankomende juli precies tien jaar geleden overleed. Het bijzondere aan de docu: alles wordt verteld door de ogen van haar moeder.

"Meer begrip voor haar komaf"

"Ik heb niet het gevoel dat de wereld de echte Amy, degene die ik heb opgevoed, kende", vertelt Janis Winehouse aan de BBC. "Ik kijk uit naar de kans om meer begrip voor haar komaf te geven en een beter beeld van de echte Amy te schetsen." Janis was tussen 1976 en 1994 getrouwd met Amy's vader Mitch.

Niet alleen de moeder van Amy komt aan het woord. Ook andere familieleden en vrienden zullen herinneringen aan de zangeres delen in de docu. Volgens de BBC gaat het om een "nieuwe door vrouwen geleide interpretatie van haar leven, liefdes en nalatenschap."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Amy

Amy Winehouse brak door in 2006 met haar tweede album Back To Black. Voor dit album mocht zij maar liefst vijf Grammy's in ontvangst nemen. Op 23 juli 2011 overleed de zangeres, die met verschillende verslavingen worstelde, aan een alcoholvergiftiging.

De nieuwe documentaire verschijnt later dit jaar. Het is niet de eerste documentaire over de beroemde zangeres. In 2015 verscheen de film Amy, die de Oscar voor beste documentaire won.

Ster advertentie
Ster advertentie