Films, Series & TV

Serie update: Ashton Kutcher en James Franco in je huiskamer

  1. Newschevron right
  2. Serie update: Ashton Kutcher en James Franco in je huiskamer

Deze week wordt een wordt een goeie week voor liefhebbers van lekkere gebakjes op hun beeldscherm. Terwijl Netflix vandaag de boyish looks 'n charms van Ashton Kutcher nieuw leven inblaast, hebben ze bij Cinemax de sixpack van Antony Starr weer helemaal strak in de olie staan en kun je vanaf 11 april bij Fox weer lekker glijden op de marmeren kaaklijn van James Franco. Wat een een weelde. Het is bijna too much. Bijna.

The Ranch

"Dus jij betaalt gewoon je huur met het kijken van series? Hoe lekker is dat?!" Ik hoor het regelmatig. Meestal schud ik maar licht verontschuldigend m'n hoofd, maar toen ik me afgelopen week op pure wilskracht door het eerste seizoen van The Ranch aan het worstelen was, dacht ik: "Ze moesten eens weten.". Ik kijk echt heel veel series en het zijn zeker niet allemaal kunststukjes die ingelijst moeten worden, maar zo tenenkrommend als de nieuwe van Ashton Kutcher kom je ze maar zelden tegen. Mijn hemel.

Na het zien van alle tien afleveringen (ik hoor wel wanneer ik mijn lintje op kan komen halen) weet ik niet wat het meeste pijn deed. De aaneenschakeling van extreem niet grappige grappen of de tenenkrommende lachband, die opdringerig de lach je huiskamer in blijft spugen. Misschien was het wel 't complete gebrek aan chemie bij de cast, omdat ze vooral druk zijn met oneliners naar elkaar pingpongen. Het zou ook het eeuwenoude en compleet uitgekauwde verhaal kunnen zijn van twee mensen, die eigenlijk bij elkaar horen en er veel te lang voor nodig hebben om daar zelf ook achter te komen. Dat zou het allemaal kunnen zijn. Maar boven alles is er vooral dat gevoel van medelijden. Ashton, hoe heeft het zover kunnen komen? In je That 70's Show tijd was je de nieuwe kroonprins van de televisie en nu dit? What happened, bro?

The Ranch is vanaf vandaag te zien bij Netflix, maar het wordt lekker weer dit weekend dus ik zou het wel weten.

Banshee

Je hebt soms van die series die heel erg goed zijn, maar waar je op de één of andere manier bijna niemand over hoort praten. Banshee is er zo één. Vandaag trapt Cinemax het vierde en laatste seizoen af en zal Lucas Hood, gespeeld door Anthony Starr, zijn vuist waarschijnlijk weer in menig gezicht planten. Iets om vingerlikkend naar uit te kijken.

Soms wil je eten in een luxe sterrenrestaurant en soms bij de McDonalds. Dit is McDonalds. Lekker hersenloos naar binnen blaffen en dan weer verder met je leven. Die hele overal-waar-te-voor-staat-is-slecht-voor-je memo is overduidelijk aan de makers van Banshee voorbij gegaan. Te veel bloed, te veel bobbies (yeah right, alsof er zoiets bestaat als te veel bobbies), te veel roundhouse kicks en andere Chuck Norris-achtige moves. Je zou daarmee kunnen zeggen dat dit er misschien meer één is voor de jongetjes dan de meisjes. Zou kunnen. Hoeft niet natuurlijk.

Banshee kun je kijken bij HBO.

11/22/63

Naast films worden ook boeken steeds vaker gebruikt als inspiratie voor nieuwe series. Als je als zender verlegen zit om een lekker kranzinnig verhaal, kun je altijd terugvallen op het geniale brein van schrijver Stephen King. Een paar jaar terug ging CBS bijvoorbeeld met zijn Under The Dome aan de haal. Persoonlijk werd ik daar niet zo heel erg wild van, dus ik was dan ook heel erg benieuwd toen Hulu bekend maakten dat ze het met 11/22/63 gingen poberen.

Jake reist terug in de tijd om de moord op president John F. Kennedy te voorkomen. Dat is eigenlijk in het kort waar het op neer komt. 11/22/63 weet feit en fictie heel lekker te combineren en als je goed gaat op een beetje geschiedenisles en heerlijke styling, dan gaat dit er zeker één zijn die je moet checken.

11/22/63 is vanaf 11 april te zien bij Fox.

Gebeurt er komende week nog wat?

Los van het bovenstaande is deze week op seriegebied niet een enorme vetpot. Ach, zo'n week heb je er ook wel eens tussen zitten.

1 april Banshee (Cinemax) Seizoen 4
The Ranch (Netflix) Seizoen 1
Wynonna Earp (SyFy) Seizoen 1
For Better Or Worse (OWN) Seizoen 6

4 april Love Hiphop: ATL (VH1) Seizoen 5

5 april Mistresses (Net5) Seizoen 1


Ster advertentie
Ster advertentie