Films, Series & TV

Tweede film gebaseerd op 'Super Mario' in de maak, vanaf april 2026 in de bioscoop

foto: Twitter: @NintendoAmerica
  1. Newschevron right
  2. Tweede film gebaseerd op 'Super Mario' in de maak, vanaf april 2026 in de bioscoop

Heb je genoten van The Super Mario Bros. Movie en verlang je naar meer Mario op het witte doek? Dan heeft Nintendo goed nieuws voor je, want het bedrijf werkt momenteel aan een gloednieuwe Mario-film.

"Vrolijk en grappig"

Nintendo maakte gisteren tijdens Mariodag bekend dat ze samen met Illumination werken aan het vervolg op The Super Mario Bros. Movie. "We willen de wereld van Mario dit keer verder uitbreiden en de film zal een vrolijk en grappig verhaal hebben", aldus Mario-bedenker Shigeru Miyamoto. Volgens Miyamoto moet de animatiefilm op 3 april 2026 in de VS en in veel andere landen uitkomen. Het is nog onduidelijk of de film vanaf die datum ook in Nederland te zien zal zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Super Mario Bros. Movie

In april vorig jaar kwam The Super Mario Bros. Movie uit. Slechts 25 dagen na de release wist de film meer dan een miljard dollar op te leveren. Naast het behalen van een omzet van ruim een miljard dollar is The Super Mario Bros. Movie de meest succesvolle gameverfilming tot nu toe. Dat record stond tot eind april 2023 op naam van Warcraft uit 2016, die in totaal ruim 439 miljoen dollar opleverde.

Ster advertentie
Ster advertentie