Films, Series & TV

'The Super Mario Bros. Movie' heeft nu al meer dan een miljard dollar opgeleverd

foto: YouTube: Illumination
  1. Newschevron right
  2. 'The Super Mario Bros. Movie' heeft nu al meer dan een miljard dollar opgeleverd

Mario-fans staan massaal in de rij om een bioscoopkaartje te kopen voor The Super Mario Bros. Movie. Dat heeft al tot verschillende nieuwe records geleid, maar het succesverhaal is verre van af. The Super Mario Bros. Movie is namelijk de eerste film van 2023 die meer dan een miljard aan omzet heeft gedraaid.

Miljard dollar binnen 25 dagen

De Super Mario-film kwam op 5 april uit en wist slechts 25 dagen na de release meer dan een miljard op te leveren. In Noord-Amerika leverde de film maar liefst 490 miljoen dollar op, terwijl in andere landen ruim 532 miljoen dollar werd opgehaald. De film is onlangs ook in andere landen uitgebracht, waaronder Japan en Zuid-Korea, wat betekent dat Nintendo, Universal Pictures en Illumination in hun handjes kunnen blijven wrijven vanwege al het geld dat nog binnen zal stromen.

Succesvolste gameverfilming ooit

Naast et behalen van een omzet van ruim een miljard dollar is The Super Mario Bros. Movie de meest succesvolle gameverfilming tot nu toe. Dat record stond tot voor kort op naam van Warcraft uit 2016, die in totaal ruim 439 miljoen dollar opleverde. Daarnaast is The Super Mario Bros. Movie ook de film met de beste start van 2023 tot nu toe. Van alle films die dit jaar al zijn uitgekomen, bracht er geen een in de eerste dagen na de release zoveel geld op. Zo verslaat de populaire animatiefilm onder meer Ant-Man and the Wasp: Quantumania (225,3 miljoen dollar).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je favoriete Mario-personages

In The Super Mario Bros. Movie komen al je favoriete personages uit de populaire Mario-games van Nintendo tot leven voor een groot avontuur. Zo hoor je Chris Pratt als Mario, Charlie Day als Luigi, Anya Taylor-Joy als Peach en Jack Black als Bowser. Ook Toad (Keegan-Michael Key) en Donkey Kong (Seth Rogan) zijn van de partij.

Ster advertentie
Ster advertentie