Films, Series & TV

Will Smith geeft voorproefje van 'Fresh Prince of Bel-Air'-reünie

foto: Instagram: willsmith
  1. Newschevron right
  2. Will Smith geeft voorproefje van 'Fresh Prince of Bel-Air'-reünie

Het is precies 30 jaar geleden dat de eerste aflevering van The Fresh Prince of Bel-Air te zien was. Om dat te vieren deelt Will Smith op Instagram de eerste beelden van een speciale reünie met de originele cast. "We doen iets voor jullie... De echte Familie Banks-reünie komt snel naar HBOmax!"

BAnks-family

Op de eerste foto is Will te zien met zijn 'familie': Daphne Reid (Vivian), Karyn Parsons (Hilary), Joseph Marcell (Geoffrey), Alfonso Ribeiro (Carlton), Tatyana M. Ali (Ashley) en Jazzy Jeff (Jazz). In de caption schrijft Will "RIP James", doelend op James Avery, de acteur die Philip speelde en in 2013 overleed.

Op de tweede foto is Will in gesprek met Janet Hubert. Zij speelde Aunt Viv in de serie, maar stopte na drie seizoenen wegens issues op de set. Voor het eerst in 27 jaar zijn de twee acteurs nu weer samen te zien, wat erop zou kunnen wijzen dat alles inmiddels is opgelost.

Reünie

De reünie van de Fresh Prince-cast wordt georganiseerd door HBO Max en geproduceerd door Westbrook Media, het productiebedrijf van de Smiths. In november zal te zien zijn hoe de acteurs terugkijken op de serie en de culturele impact die het heeft gehad. Fans kijken alvast uit de hereniging. "Dit is geweldig! 30 jaar? Dat is ongelooflijk, dit wordt echt speciaal", schrijft iemand op Instagram. Een ander zegt: "Iconisch. Ik mis deze show en zal het openingsnummer nooit vergeten."

The Fresh Prince of Bel-Air werd van 1990 tot 1996 in zes seizoenen uitgezonden in Amerika. Vanaf 1991 was de serie ook in Nederland te zien. De titelsong roept dan ook in ons land bij veel mensen nostalgische gevoelens op. Tegenwoordig kun je de afleveringen terugkijken op Netflix.

Reboot

Naast een reünie is Will ook bezig met een reboot van de populaire 90's-serie. Het wordt een dramaserie die zich afspeelt in de huidige tijd. Dat idee ontstond nadat regisseur Morgan Cooper vorig jaar een trailer uitbracht van een drama-versie van The Fresh Prince. Die ging viral en ook Will was enthousiast. Samen gaan ze nu aan de slag als producenten. Wanneer en waar de nieuwe serie te zien zal zijn, is nog onduidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie