Films, Series & TV

'Steenrijke' Fabrizio ruilt met 'straatarme' familie en krijgt realitycheck

foto: Kijk.nl
  1. Newschevron right
  2. 'Steenrijke' Fabrizio ruilt met 'straatarme' familie en krijgt realitycheck

Fabrizio heeft een echte realitycheck gekregen door zijn deelname aan het programma Steenrijk, Straatarm. Dat laat hij weten op Instagram. De influencer ruilde voor een paar dagen van huis met de 'straatarme' familie van Meurs en dat heeft zijn ogen geopend: "Het doet je wel even beseffen dat het echte geluk niet achter geld of luxe schuilgaat."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weekbudget

Fabrizio deed samen met zijn beste vriend - of zoals Fabrizio hem zelf noemt: broer - Daniele mee. De twee kennen elkaar van Fabrizio's tattooshop. Bij elkaar hebben de mannen een weekbudget van 1500 tot 1800 euro.

De familie van Meurs moet het daarentegen doen met 75 euro per week. Dat geld is niet alleen bedoeld voor boodschappen, maar ook voor spullen zoals kleding. De familie staat onder bewind en beheert dus niet zelf het geld, omdat er de afgelopen jaren flinke schulden zijn opgebouwd. "Als je kinderen hebt en geen geld, dan ga je gekke dingen doen, zoals de huur niet betalen", vertelt alleenstaande moeder Monica. Vanwege een angststoornis is ze niet in staat om te werken.

Ruilen

De familie Meurs mag een paar dagen in de 'mancave' van Fabrizio doorbrengen en gebruikmaken van zijn riante weekbudget. De moeder, zoon en dochter worden flink in de watten gelegd. Zo wordt er voor hen gekookt door twee chefkoks, mogen ze lekker shoppen en krijgen ze een goede kappersbeurt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verrassing

Fabrizio en Daniele moeten juist heel wat luxe inleveren en back to basic gaan. Als ze zien met hoeveel geld ze het deze week moeten doen, schrikken ze: "Dat is gewoon heel erg weinig." Wanneer ze het verhaal van de familie van Meurs horen, zijn ze nog meer onder de indruk.

Aan het einde van de week hebben ze een verrassing voor moeder Monica. Ze besluiten haar uit te nodigen om een keer langs te komen bij de tattooshop in Belgiƫ: "Dan betalen we je verblijf en de tattoo krijg je dan ook van mij."

Ster advertentie
Ster advertentie