Food

Chinese KFC verkoopt nagenoeg alle delen van de kip vanwege hoge inflatie

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Chinese KFC verkoopt nagenoeg alle delen van de kip vanwege hoge inflatie

Fastfoodrestaurant KFC verkoopt in China nagenoeg alle delen van kippen vanwege de hoge inflatie. Dat zegt Joey Wat, directeur van moederbedrijf Yum China, tegenover CNN. Door de prijsstijgingen staan nu bijvoorbeeld ook kippenvoetjes op het menu.

Hoge inflatie

Het uitgebreide menu heeft vooral te maken met de hoge inflatie. De prijzen van onder meer olie en kippen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Fastfoodrestaurants hebben te maken met duurdere kostprijzen om hun voedsel te bereiden.

Compenseren

"De hogere prijzen proberen we nu te compenseren door een groter deel van de kip te gebruiken", zegt Yum China-baas Joey Wat tegen CNN. Op het menu in China zijn nu onder meer kippenvoetjes en puntjes van de kippenvleugel te vinden. "Eigenlijk gebruiken we nu alles van de kip, op de veren na."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chinese lekkernij

De Chinese consument is volgens Wat alleen maar blij met de keuze van de fastfoodketen om bijvoorbeeld kippenvoetjes op het menu te zetten. De voetjes zijn namelijk een bekende Chinese lekkernij waar KFC-klanten in China regelmatig om vragen.

Ster advertentie
Ster advertentie