Food

De lekkerste fluffy pancakes van Japan naar jouw keuken

foto: Shutterstock
 1. Newschevron right
 2. De lekkerste fluffy pancakes van Japan naar jouw keuken

Naast de Dalgona coffee en de aardbeien met chocolade is er een nieuwe wereldwijde foodtrend gaande, namelijk Japanse fluffy pancakes. In Japan zijn deze pancakes al jaren een hype. Maar in Nederland begint het nu pas trending te worden. Hoe maak je deze heerlijke luchtige pancakes zelf?

Bereiding

Het bereiden van de pancakes is niet heel moeilijk, maar je moet er wel geduld voor hebben. De pancakes maak je namelijk met heel veel opgeklopt eiwit.Hierdoor worden de pancakes lekker fluffy. Wij kunnen je verzekeren dat het absoluut het wachten waard is.

Ingrediënten

Voor de pancakes heb je het volgende nodig:

 • 2 eierdooiers
 • 4 eiwitten
 • 60 gr suiker
 • 60 ml volle melk
 • 40 gr bloem
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/4 wijnsteenpoeder
 • 1/4 theelepel puur vanille extract
 • Olie (voor het invetten van de pan)
 • 30 cm koekenpan met deksel (groot genoeg voor 3 pancakes)
 • Spatel
 • Toppings naar keuze (om het iets lekkerder te maken)

Hoe maak je het?

1. Verzamel alle ingrediënten.

2. Blancheer de eierdooiers met 30 gram suiker, roer de melk door de eierdooiers heen en zeef de bloem en de gist in het beslag tot 1 mengsel.

3. Pak de wijnsteenpoeder en het eiwit en klop dit tot schuim. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel tot glanzende, zachte meringue.

4. Meng een kwart van de meringue voorzichtig door de geblancheerde eierdooiers. Voeg na het mengen de resterende meringue toe en meng het opnieuw. Het is belangrijk om hiervoor een spatel te gebruiken, zodat het eiwitmengsel niet haar vorm verliest. Voeg het dooiermengsel toe aan de meringue die nog over is en roer het nog een keer goed door. Het is ook mogelijk om er wat vanille extract in toe te voegen voor wat meer smaak.

5. Verwarm de pan op de laagste stand met olie. Het is belangrijk dat je de pan met keukenpapier of een kwastje invet zodat er geen restjes olie in blijven zitten. Dit kan namelijk zorgen voor vlekken in de pancakes.

6. Giet met een kleine juslepel het deeg in de pan. In een 30cm-pan kunnen drie pancakes tegelijk. In een kleinere pan twee of minder. Bak de pancakes 4 á 5 minuten met de deksel erop. Het is belangrijk dat de pancakes het deksel niet raken.

7. Verwijder het deksel en voeg op de bovenkant van elke pancake wat deeg toe. Zet het deksel op nieuw op de pancakes en bak nog eens 4 á 5 minuten door.

8. Verwijder het deksel en gebruik een spatel om de pancakes om te draaien.

9. Dek de pancakes opnieuw af en bak nog 5 minuten door. Als de pancakes gaar genoeg zijn, leg ze dan voorzichtig op een bord. Gebruik eventueel verschillende toppings: poedersuiker, fruit, stroop, boter of chocolade om er extra van te genieten!

SuperFLuffy

Na het bereiden heb je jouw eigen fluffy pancakes gemaakt. Je kan het zo luchtig en mooi maken als je zelf wilt. Op social media laten fans van deze luchtige pancake vol enthousiasme hun eigen creatie zien.

Ster advertentie
Ster advertentie