Food

Chocola, aardbei of Nutella: 3 varianten op de populaire Dalgona Coffee

foto: Instagram: sweetportfolio
  1. Newschevron right
  2. Chocola, aardbei of Nutella: 3 varianten op de populaire Dalgona Coffee

De kans is groot dat je als koffieliefhebber de afgelopen tijd al een Dalgona Coffee hebt gemaakt. Of althans, een poging hebt gedaan. Eerder schreven wel al hoe je het populaire drankje kan maken, maar nu duiken er nieuwe varianten op die ook geschikt zijn voor de niet-koffiedrinkers. Bijvoorbeeld met chocola, aardbeien of Nutella. Hallo quarantaine-kilo's....

WAT IS DALGONA

Dalgona Coffee is een soort luchtige koffie met heel veel suiker. Het zoete drankje bestaat uit slechts vier ingrediënten: oploskoffie, suiker, water en melk. Dalgona is vernoemd naar een Zuid-Koreaanse streetfood snack: een toffee-achtig snoepje. De hype rondom Dalgona Coffee is dan ook ontstaan nadat een Koreaanse YouTuber een recept deelde in een video. Inmiddels worden er op Instagram, TikTok, YouTube en Twitter talloze foto's en video's van Dalgona-creaties gedeeld.

Dalgona met chocola

Food-Instagrammer Valentina Mussi, oftewel Sweetportfolio, deelt op haar Instagram verschillende varianten van het opgeklopte drankje. In plaats van koffie gebruikt ze andere ingrediënten, bijvoorbeeld chocola. Om die chocolade-Dalgona te maken, doe je een halve lepel cacaopoeder in een kom, samen met een lepel suiker en drie lepels volle slagroom. Dat klop je op tot het een luchtig goedje is, om het vervolgens in een glas met ijskoude melk (en een beetje chocoladesaus) te gieten.

Dalgona met aardbei

Valentina deelde ook een aardbeienvariant van het Dalgona-drankje. Het idee is hetzelfde, maar voor deze roze versie gebruik je aardbeienmelkpoeder en slagroom.

Dalgona met Nutella

Als je echt extreem wilt gaan, is er ook nog de Nutella-Dalgona. Valentina gebruikt daarvoor hazelnootpasta en dezelfde volle slagroom. Roeren tot je arm eraf valt, het goedje op de ijskoude melk gooien en voilà.

Combineren

Als je de koffie niet wilt skippen, kan je natuurlijk ook gewoon chocola, aardbeienpoeder, Nutella of een ander ingrediënt naar keuze toevoegen aan het traditionele Dalgona Coffee-recept, zoals Eloise van Fitwaffle doet.

Ster advertentie
Ster advertentie