FunX

Mo Bicep over zijn kookboek: "Dit is een boek met veel motivatietips"

foto: YouTube: MOBICEP
  1. Newschevron right
  2. Mo Bicep over zijn kookboek: "Dit is een boek met veel motivatietips"

Mo Bicep ken je vooral van zijn motiverende fitnessvlogs op YouTube, maar veel van zijn volgers weten ook dat hij een enorme passie heeft voor koken. Voor de mensen die altijd al benieuwd waren naar zijn eetpatroon is er dan eindelijk goed nieuws, want Mo Bicep heeft vandaag zijn gloednieuwe kookboek Koken met Mo Bicep uitgebracht. In Start met Fernando vertelde de vlogger meer over hoe hij op het idee kwam om een kookboek te schrijven.

Mo Bicep over zijn eigen kookboek: ''Nu sta ik zelf vaker ik de keuken''

Begonnen als grap

Aangezien Mo Bicep zijn eetpatroon nauwlettend in de gaten houdt, zou je denken dat hij het kookboek voornamelijk heeft geschreven om mensen te helpen om hun eetpatroon te veranderen. De werkelijkheid is echter een stuk simpeler. "Ik vroeg mijn volgers een keer voor de grap hoe ze een kookboek van Mo Bicep zouden vinden. In één keer kreeg ik een heleboel berichten in mijn DM zoals: 'Yo Mo Bicep, je moet daar echt wat mee doen, want heel veel van die stories die je plaatst op Instagram verdwijnen na 24 uur en wij willen ook eten wat jij eet'."

"Niet weg te krijgen uit de keuken"

Op verzoek van zijn volgers besloot Mo Bicep dan ook een kookboek uit te brengen. Echter schreef hij het boek ook een beetje, omdat hij zelf graag in de keuken staat. Tijdens de opnames van zijn eerste documentaire begon hij namelijk steeds vaker te koken en lette hij steeds beter op wat hij at. "Ik begon te beseffen dat je eigen voeding maken best leuk is. Naarmate de tijd vorderde vond ik het steeds leuker worden en nu ben ik niet meer weg te krijgen uit de keuken."

Quote

Dit is een boek met veel motivatietips. Daarom deel ik ook mijn struggles, want ik begrijp de mensen die willen afvallen of juist willen aankomen.

Mo Bicep

Simpele recepten

Volgens Mo bestaat het kookboek uit een grote verscheidenheid aan gerechten en zijn de recepten niet al te moeilijk te volgen, waardoor het boek voor veel mensen toegankelijk is. "Er staan gezonde en lekkere recepten in, van alles en nog wat. We hebben rekening gehouden met iedereen. Er staan recepten in voor kaaswafels, smoothies en zelfs eiermuffins. Gewoon simpele recepten."

Daarnaast valt in het boek ook te lezen hoe de vlogger zelf is begonnen met fitnessen en waar hij zelf moeite mee had op het gebied van voeding. Zo vertelt hij dat hij vroeger vooral onregelmatig at. "Het is belangrijk om je voedingsschema aan te houden, zodat je weet wat je eet. Dit is een boek met veel motivatietips. Daarom deel ik ook mijn struggles, want ik begrijp de mensen die willen afvallen of juist willen aankomen."

Mo Biceps favoriet?

Hoewel Mo zijn favoriete recepten in het kookboek heeft verwerkt, is er toch één gerecht dat zijn absolute favoriet is. "Mijn lievelingsgerecht is toch wel nasi met kip en groentes erdoorheen. Dat is een van de lekkerste gerechten en het is makkelijk om te maken. Ik houd van de Surinaamse keuken, maar in het boek vind je gerechten uit heel veel verschillende keukens."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie