FunX

Toestand van neergeschoten Kezban nog steeds kritiek: "Weinig goeds in het vooruitzicht"

foto: Kezban (midden) met zus Zeynep (links) en moeder Miranda. Foto: Zeynep Avci
  1. Newschevron right
  2. Toestand van neergeschoten Kezban nog steeds kritiek: "Weinig goeds in het vooruitzicht"

Het is waarschijnlijk de ergste nachtmerrie van iedereen: je familielid overkomt iets ergs. Daar wil je eigenlijk niet over nadenken, maar voor Zeynep werd die nachtmerrie helaas realiteit. Haar lieve en zorgzame zus Kezban werd op 26 augustus namelijk door haar hoofd geschoten en ligt nu zwaargewond in het ziekenhuis. Zeynep vertelde in Start meer over de huidige toestand van Kezban.

Plaats delict

Zeynep en haar moeder Miranda reden op woensdag 26 augustus toevallig langs het huis van Kezban in Middelburg en zagen dat de straat was afgesloten. "Via appjes die wij ontvingen werd meer duidelijk over de plaats delict en kregen we uiteindelijk te horen dat het om mijn zus ging." Zeynep stormde, samen met haar moeder, meteen naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam waar Kezban is opgenomen. "Daar kregen we te horen dat zij door haar hoofd geschoten was."

Slecht vooruitzicht

Voor de gruwelijke daad werd een 26-jarige man aangehouden, vermoedelijk gaat het om de vriend van Kezban. Veel kan Zeynep er niet over vertellen vanwege het onderzoek dat nog gaande is. Het zijn onzekere en moeilijke tijden. Vorige week vertelde Zeynep tegenover het AD dat het niet zeker is wanneer en óf Kezban nog uit haar coma raakt. Helaas is de situatie nog steeds niet verbeterd, zo laat zij weten in Start.

"Haar toestand is heel slecht. Ze ligt nu in coma en de dokters zeggen dat er weinig goeds in het vooruitzicht is. Dat is het natuurlijk het ergste wat je kan horen."

Inzamelingsactie

Zeynep is inmiddels een inzamelingsactie gestart, omdat ze bang is dat Kezban haar lopende rekeningen niet kan betalen. "Ze had een 9-urencontract, dus nu komt ze in financiële problemen, want hoe moet ze haar huis en al haar rekeningen betalen als ze in coma ligt?", schrijft Zeynep op de crowdfund-pagina. "Hierdoor heeft ze straks geen kosten en zorgen als ze wakker wordt", voegt ze daar in Start aan toe. "Daarnaast wonen wij in een huis waar zij niet in zou kunnen wonen als zij in een rolstoel terecht komt. Dat zou betekenen dat we moeten verhuizen. Het doel van deze actie is dat zij zelf niets meer hoeft te regelen."

funxvideo_5f5765573d802

Ster advertentie
Ster advertentie