FunX

Tosan (18) werd uit het niets model voor grote merken: "Ik wil mooie herinneringen maken"

foto: Instagram: Toos_Iefoto: Instagram: Toos_Ie
  1. Newschevron right
  2. Tosan (18) werd uit het niets model voor grote merken: "Ik wil mooie herinneringen maken"

Tosan was een jaar geleden lekker aan het shoppen in een winkelcentrum in Londen toen hij opeens gescout werd door een modellenbureau. Sindsdien staat zijn leven op zijn kop en heeft hij model gestaan voor merken als Dior en Gucci. "Ik ben aan het genieten man", vertelt de 18-jarige jongen over deze gekke switch.

Tosan (18) werd uit het niets model voor grote merken zoals Dior!

Achtervolgd

Tosan vertelt over het moment dat hij gescout werd: "Ik was aan het shoppen en opeens was er zo'n guy mij iets van tien minuten aan het volgen. Ik vond het een beetje raar, dus ik ging daar ergens zitten om te kijken wat hij zou doen." Net op het moment dat Tosan weer op wilde staan om verder te gaan shoppen, kwam de man naar hem toe. De man zei dat Tosan een aantal mooie eigenschappen in zijn gezicht had, waaronder een mooie kaaklijn. Vervolgens gaf de mysterieuze scout zijn kaartje aan hem. "Hij zei: laat alsjeblieft wat van je horen."

Scout

Meteen enthousiast was Tosan niet. "Die guy was zo opvallend. Hij had een lange jas aan en een zonnebril op." Hij vond het allemaal maar apart en belde eerst zijn moeder op om te vragen of zij research kon doen. "Zij zei dat hij een hele bekende modellenscout was."

Na goedkeuring van zijn moeder, besloot Tosan de volgende dag om de scout op te bellen. Hij mocht vervolgens meteen naar de agency komen om testfoto's te maken en te oefenen met lopen. "En dezelfde dag gaf hij mij een driejarig contract."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hectisch

Niet veel later mocht Tosan langskomen om wat foto's te maken voor zijn portfolio: "Zodat bekende merken die in kunnen zien." Zijn foto's vielen kennelijk in de smaak, want binnen de kortste keren had hij een klus voor Dior. En daar zijn inmiddels al wat mooie andere klussen bijgekomen. "Maar ik ben nog opkomend. Het is allemaal heel snel gebeurd. In één jaar gewoon."

Tosan is heel dankbaar voor de kansen die hij nu krijgt. "Weet je wat zo mooi is aan model zijn? Als je bij modellenwerk iets voor een merk moet doen in een ander land, leer je nieuwe mensen kennen en maak je mooie herinneringen." Dat is ook precies wat hij met modellenwerk wil bereiken: "Mijn doel is om zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken en gewoon een beetje te viben, snap je?"

DM's

Het modellenleven is iets waar veel mensen van dromen. Dat heeft ook Tosan inmiddels door: "Als je eens weet hoeveel DM's ik krijg op een dag van mensen die vragen hoe je model moet worden..." Helaas kan hij hen ook niet verder helpen. "Ik ben gescout, ik heb daar geen verstand van."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie