FunX

Ms. Top of the World plus size 2020: ''Ik heb liever de term curvy model''

foto: Instagram: curvymosanena
  1. Newschevron right
  2. Ms. Top of the World plus size 2020: ''Ik heb liever de term curvy model''

De Rotterdamse Rilana Margarita a.k.a Mosa Nena (34) won afgelopen zaterdag een bijzondere prijs. De Curaçaose werd namelijk gekroond tot Ms. Top of the World plus size 2020! Een bijzondere prijs voor haar, aangezien ze jarenlang werd gepest om haar donkere huidskleur en gewicht. Toch leerde ze later van haar uiterlijk te houden. Ze wilt dan ook andere onzekere vrouwen helpen in hun groeiproces. Om dit te bereiken startte ze samen met haar team de campagne #IAMMOSANENA tegen pesten, zelfvertrouwen en body positivity. Mosa deelde haar verhaal in Start.

Rotterdamse Mosa Nena startte campagne tegen pesten en voor zelfvertrouwen/body positivity

Groeiproces

Mosa groeide op in Spijkenisse in Rotterdam-Zuid waar ze jarenlang werd gepest. ''Zo was ik te dik, te donker en had ik een te grote neus.'' Dit heeft uiteindelijk veel impact op haar gehad. Ze begon zich anders te voelen dan anderen, omdat niemand om haar heen echt op haar leek. ''Als enige donker meisje tussen allemaal witte, slanke meisjes, voelde ik me vaak in de minderheid.'' Ze wist niet beter dan zichzelf te vergelijken met hen.

Later, toen ze voor een paar jaartjes naar Curaçao verhuisde, zag ze eindelijk gelijkgestemden. ''Ik zag prachtige dames die op mij leken en toen begon ik mezelf af te vragen waarom ik mezelf dan nooit mooi vond.'' Mosa begon hierdoor steeds meer van zichzelf te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Krachtige vrouw

Mosa startte de campagne #IAMMOSANENA op. Ze kiest er bewust voor om het zo te noemen, omdat Mosa Nena in de Curaçaose geschiedenis een mooie krachtige vrouw vertegenwoordigt die bekend staat om haar curves en liefde.

Ze wilt hiermee graag de vrouwen die zich niet mooi, slank of goed genoeg vinden een hart onder de riem steken. En ze laten zien hoe ze hun zelfvetrouwen en body positivity een boost kunnen geven.

Curvy model

Dat ze is uitgeroepen tot Miss Plussize zegt nog niet dat ze volledig achter de benaming staat. ''We leven in een maatschappij, waarbij de norm slank en een maatje 36-38 is. Je zult toch ergens een onderscheid moeten maken als het niet zo is.'' Ze vindt Plussize dan ook niet per se slecht, maar ze heeft liever de term curvy. ''Ik zie mezelf ook gewoon als een curvy model.'' Vandaar dat haar Instagram-account curvymosanena heet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie