FunX

Terence (23) verborg zijn gezicht jarenlang wegens vitiligo: "Ik wilde mensen niet laten schrikken"

foto: Martin Miškolci
  1. Newschevron right
  2. Terence (23) verborg zijn gezicht jarenlang wegens vitiligo: "Ik wilde mensen niet laten schrikken"

Terence verborg twaalf jaar lang zijn gezicht vanwege vitiligo, een chronische huidaandoening waarbij pigmentcellen uit je huid en haar verdwijnen. Toen hij achttien was, besloot hij zijn huid echter niet meer te verbergen. Inmiddels is hij supertrots op zijn gezicht en werkt hij als model. In Start met Fernando vertelt hij dat hij anderen met zijn verhaal hoopt te inspireren.

Terence

Terence was nog maar zes jaar oud toen hij besloot om zijn gezicht voor de buitenwereld te verbergen. Hij kreeg een pigmentcrème van de dokter voorgeschreven om zijn pigmentvlekken te verdoezelen. "Ik heb dit twaalf jaar lang gedaan, omdat ik erg onzeker was en me schaamde voor mijn gezicht. Daarnaast wilde ik mensen ook niet laten schrikken met mijn verschijning", vertelt hij. Na jaren leven in schaamte ervoer hij eindelijk een positieve omslag in zijn leven toen Terence besloot om zijn gezicht niet langer te verbergen. "Die omslag vond plaats op mijn verjaardag. Dat was de dag dat ik een nieuwe levensfase inging, dus sindsdien laat ik mijn ware gezicht zien aan de buitenwereld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Modellencarrière

Terence werd na zijn omslag een keer gevraagd of hij model wilde staan voor een kledingmerk. "Ik was vooral benieuwd hoe het zou zijn om eens voor de camera te staan, dus ik greep deze kans met beide handen aan." Na zijn eerste succesvolle fotoshoot volgden er al snel meer. De 23-jarige ontmoette meer mensen die hem voor hun lens wilden hebben en werd al snel gevraagd voor grote internationale campagnes. Sindsdien heeft hij het tot zijn missie gemaakt om anderen te inspireren om zelfacceptatie te omarmen. "Ik hoop dat mensen zichzelf accepteren. Wees volledig jezelf en wees trots op wie je in de spiegel ziet", aldus Terence.

Ster advertentie
Ster advertentie