FunX

Miljoenen views voor mocro rappers, maar nauwelijks exposure?

  1. Newschevron right
  2. Miljoenen views voor mocro rappers, maar nauwelijks exposure?

Steeds meer Marokkanen in de scene, miljoenen views, maar verder...niks. Hoe komt het dat ze zo weinig tot geen airplay krijgen? Hoogtijd voor de documentaire Mocro Rappers, die Abel van Gijlswijk in samenwerking met Noisey heeft gemaakt.

In de docu gaat de maker op pad met onder andere Sjaak, Erobi, Salah Edin, Appa, Mocro Maniac, Ali B en Ismo. Vanmorgen was Abel te gast bij Fernando en vertelde hier meer over. "Het is een documentaire over een maatschappelijk probleem. Geert Wilders roept dat ze een probleem zijn, maar deze jongens zijn booming. Dat issue bekijken we vanuit een muziekperspectief."

Volgens Abel is het doel van deze documentaire ook om een beeld bij de nogal agressieve muziek te schetsen, zodat je kan begrijpen waar het vandaan komt.

Ismo geen boze straatrapper meer

"Wij zijn normale rappers, net als iedereen." Dat zei Ismo toen Fernando hem vanmorgen in de uitzending belde over 'Mocro Rappers'. Hoewel hij eerst een soort boze straatrapper was, is zijn muziek toch ergens beïnvloed door de rechtszaak die tegen Ismo werd aangespannen. Hij werd aangeklaagd voor zijn 'haatdragende' lyrics jegens Joden en homo's in het nummer Eenmans.

Nu beseft Ismo maar al te goed dat hij ook een voorbeeldfunctie heeft. "Door de rechtszaak ben ik erachter gekomen dat je ook invloed hebt op jongeren kinderen. Dan probeer je alles veel positiever te brengen. De inhoud is niet echt veranderd, maar wel volwassener. Ik schets gewoon een situatie en dan is het aan jou om een mening te geven. Ik roep niet meer zomaar iets."

Geblessed

Ismo is 'Geblessed' en laat dat horen in zijn nieuwste nummer. Fernando draaide het vanmorgen als Nandoleak. "Ik ben geblessed. Het gaat eindelijk beter, we zijn af van dat gezeik, het album doet het doet en we hebben shows."

Bekijk de documentaire Mocro Rappers nu hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie