FunX

Nederland, Drugsland

  1. Newschevron right
  2. Nederland, Drugsland
Wanneer je buitenlanders vertelt dat je uit Nederland komt, is één van de eerste dingen die ze met ons kikkerlandje associëren drugs. “Oh you’re from Holland? The land of legal drugs? Weed, XTC, Cocain! Nice!” Alsof wij allemaal aan de drugs zitten?! Nooou…

Q-Day
Neem nou afgelopen Koninginnedag…onze hoofdstad stond weer letterlijk op z’n kop! De één ging stage diven van een podium van ongeveer zes meter hoog, een ander stond om zes uur ’s ochtends al zijn rommel te verkopen op straat en een ander vindt het helaas nodig om rond 17.00 uur al zes pillen te hebben geslikt. Come on man…?! Waarom ’s middags al strak staan?

De meeste mensen waren zaterdag te vinden in onze hoofdstad, want Amsterdam had op elke hoek van de straat wel iets leuks te bieden. Vanwege de belachelijk hoge prijzen die de meeste horeca uitbuiters vragen voor verschillende consumpties, nemen de meeste feestgangers hun eigen versnaperingen mee.

14.00 uur: drugs tijd!
Behalve chips, snoep, sigaretten, kauwgom, condooms en alcohol, zijn er nog allerlei andere dingen die mee genomen worden. Wiet, hash, mdma, pillen, speed, coke noem het maar op. (Mocht er iets ontbreken in het rijtje qua drugs, voel je vrij om het rijtje aan te vullen.) Om 14.00 uur ’s middags waren de eerste feestbeesten al lekker van de kaart.

MDMA, XTC en een vleugje hash
De één stopte zijn vinger in een zakje MDMA om ‘m vervolgens weer in zijn eigen mond te stopen. En om de smaak weg te spoelen nam hij een flinke slok whiskey. De ander gooide zijn blikje bier weg zodat hij zijn sleutel met een bergje wit poeder in z’n neus kon stoppen. Laten we het niet hebben over de wiet en hash lucht die er de hele tijd hing. Kijk, dat mensen af en toe een pilletje slikken op grote feesten om de hele avond door te kunnen halen… OK! Daar kan ik me nog iets bij voorstellen. Maar kom op…om 14.00 uur in de middag?!

Normaal?
Vroeger werd drugs gelinkt aan gabbers die helemaal strak stonden op een rave, of het behoorde tot de criminelen onder ons. Tegenwoordig kijkt men er niet meer vreemd van op als je gebruikt. Je bent bijna uniek als je niet gebruikt. Maar ja, wat wil je als je naar een programma kijkt die over drugs en sex gaat, en je hoort een bekende rapper praten over zijn drugsgebruik alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Misschien ben ik niet zo gangster als die boys, maar ik ga hard genoeg zonder die chemische teringzooi!
Ster advertentie
Ster advertentie