FunX

Dreamgirl Aïcha Gill wil meer donkere musicalsterren zien

  1. Newschevron right
  2. Dreamgirl Aïcha Gill wil meer donkere musicalsterren zien
“Momma I made it!” Dat zei zangeres Aïcha Gill vanmorgen grappend in Start. In 2011 kreeg ze bekendheid door haar deelname aan X Factor met het zangtrio Sway. Tegenwoordig schittert ze op de planken als Lorell Robinson in haar favo musical: Dreamgirls.

Twijfels
Hoewel Aïcha een aanstormend talent is in de musicalwereld, wilde het in de eerste instantie eigenlijk niet. “Ik heb wel een musicalopleiding gevolgd, maar het was daarna niet meer een ambitie." Toen ze werd getipt dat Dreamgirls de musical naar Nederland zou komen, kon ze niet anders dan wel auditie doen. "Ik dacht, dit is mijn favoriete film!”

Musicalwereld nog te wit
Het is heel bijzonder dat de cast van de musical volledig gekleurd is. “Ik hoop met heel mijn hart dat er meer kansen komen voor donkere talenten in Nederland. Ze hebben altijd kleine rolletjes, maar nooit een hoofdrol. Dit is al een hele grote stap.”

Live nachtegaaltje
De 23-jarige Aïcha is momenteel ook bezig met een EP. In de show liet ze horen wat voor ‘little soulrebel’ ze is. De zangeres deed een live versie van Gone van Lianne La Havas en Make It To Me van Sam Smith.

Ster advertentie
Ster advertentie