FunX

Korps der Plagen: "dreigement was grap"

  1. Newschevron right
  2. Korps der Plagen: "dreigement was grap"
De rapformatie Korps der Plagen heeft via Twitter flinke aandacht gekregen voor een ongereleasde track. Om de aandacht op de aankomende videoclip te krijgen, kondigden ze een aanslag aan op Nederland in de stijl van Karst T, de man die zeven mensen doodreed op Koninginnedag 2009. Rapper 1eKeuz van de KDP vertelde in Fresh 'n Up dat ze geen spijt hebben van de manier waarop ze aandacht hebben gekregen, maar wel van iets anders: "De naam van Karst T hadden we misschien niet moeten gebruiken. Dat was ondoordacht van ons."

Grap

1eKeuz vertelt dat ze op Twitter wel vaker shockerende berichten posten, maar dat fans dat wel van ze gewend zijn. "Daarom dachten we dat dit wel kon. Het was een grap, maar de volgende ochtend stonden we op AT5."

Bedreigingen

De formatie Korps der Plagen had voor het twitterbericht maar weinig volgers, maar de groep heeft er inmiddels meer bij gekregen. 1eKeuz zegt dat sommige haters verder gaan met hun bedreigingen, dan zij op de nieuwe track: “Ik denk dat een aantal van de reacties die wij via Twitter ontvingen, zorgwekkender zijn. Zo zei iemand: ‘moslims ga naar je eigen land’, terwijl ik niet eens moslim ben. Dan denk ik dat het zorgwekkend is dat men bij het woord aanslag gelijk aan moslim denkt.”

30 april

1eKeuz vindt de heisa rondom hun track nogal ver gezocht en verzoekt iedereen dan ook om eerst naar de track te luisteren: “Wil je een mening vormen, luister dan naar de track en check de videoclip op 30 april. Ik denk dat dat goed werkt.”

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89118239"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie