STER Advertentie
STER Advertentie

Vooruitblik op het WK 2014 in Brazilië

Dinsdag 11 juni 2013 - 15:00 uur

|

Door:

Marcelo

Voetbalfanaten moeten nog een jaar wachten voordat het WK in Brazilië van start gaat. Presentator Frank Evenblij is voor het programma 'Één jaar voor het WK voetbal: Evenblij in Rio' naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro afgereisd om te kijken hoe het ervoor staat. Hij bezoekt daar onder andere Clarence Seedorf, het graf van de populaire voetballer Garrincha en checkt ook de invloed van de favela's (sloppenwijken) op het WK.

Garrincha
Manuel dos Santos, beter bekend als Garrincha, was in Brazilië nog populairder dan Pelé. "Het was een man die een beetje een soort Andre Hazes-achtige status had, hij werd enorm geëerd door de Brazilianen. Hij was een gigantisch goede dribbelaar, veel beter nog dan Pelé. Pelé scoorde alleen meer," aldus Evenblij in Start. De populaire voetballer kwam in 1983 op 49-jarige leeftijd te overlijden door alcoholvergiftiging.

Seedorf
Clarence Seedorf is enorm populair in Brazilië. De voetballer verruilde vorig jaar AC Milan voor Botafogo. Hij speelde dit jaar een belangrijke rol bij het behalen van het staatskampioenschap. "Hij is 37 jaar oud en hij is gewoon de koning. Iedere dag opent het nieuws met wat Seedorf heeft gedaan op de training,"  verklaarde de presentator.

Favela's
Één van de struikelblokken voor de organisatie van het WK zijn de favela's. Veel grote drugsbendes maken daar de dienst uit. Om te voorkomen dat ze gekke dingen gaan doen tijdens de wereldkampioenschappen, heeft de politie die gebieden flink onder handen genomen. De inwoners vinden het zelf onnodig omdat ze erg blij zijn dat het WK in Brazilië is en ze daardoor niet verwachten dat drugsbendes dit gaan verpesten.

Volgend jaar is Frank Evenblij ook aanwezig tijdens het WK in Brazilië. De uitzending van 'Één jaar voor het WK voetbal: Evenblij in Rio' kan je aankomende donderdag checken op Nederland 3.

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin