Naar homepage
FunX

Dutch Performante over hoe hij multimiljonair werd

foto: Keep it clean 010
  1. Newschevron right
  2. Dutch Performante over hoe hij multimiljonair werd

Chahid Charrak, beter bekend als Dutch Performante, verliet school op zijn veertiende, maar werd een succesvol ondernemer in de sanitair- en tegelhandel. De 30-jarige zakenman en YouTuber is inmiddels multimiljonair. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? Hij vertelt erover in 7/11.

Dutch performante vertelt hoe hij multimiljonair is geworden!

Keihard werken

Als je Chahid op social media volgt, lijkt zijn leven soms een sprookje. Hij woont in een prachtige villa, heeft een eigen zwembad en rijdt in een gouden Lamborghini. Dit luxe leventje is hem niet aan komen waaien. Hij heeft er keihard voor moeten werken.

Dat harde werken, begon al op zijn veertiende, toen hij stopte met school. Zijn ouders waren daar niet blij mee. "Mijn vader had gymnasium gedaan en mijn moeder atheneum." Maar Chahid was geobsedeerd door rijkdom en wilde geld verdienen. Hij ging het huis uit, woonde in bij een vriend en begon met zwaar fysiek werk bij een pallethandel in Zeewolde.

Eigen onderneming

Na een tijdje in de pallethandel in Litouwen te hebben gewerkt, kwam Chahid terug naar Nederland. Hij werd toen geïnspireerd door zijn stiefvader, die flink wat geld verdiende met de handel in sanitaire tegels, om ook een zaak te beginnen.

Zijn onderneming werd een groot succes. Het geld stroomde binnen, maar dat had Chahid zelf nog niet door: "Ik was alleen maar bezig met werken en ik investeerde het allemaal terug in mijn voorraad [...]. Ik heb er misschien wel tien jaar over gedaan voordat ik op papier miljonair was." Ondanks zijn obsessie met geld, was het op dat moment niet per se zijn doel om miljonair te worden. "Ik had mijn verstand op nul en ging gewoon door.[...] Ik hield er helemaal geen rekening mee, omdat ik liefde heb voor het vak." Chahid is zeer gepassioneerd over de sanitaire tegelbusiness. "Uiteindelijk heb ik geluk dat ik er ook geld aan kan verdienen."

Tip

Aan anderen die hopen ooit (multi)miljonair te worden, geeft Chahid de tip om keihard te blijven werken. Ook als je op je bek gaat en misschien geen motivatie meer hebt. Hoewel alles Chahid misschien voor de wind lijkt te gaan als je zijn social media volgt, heeft ook hij zijn zakelijke ups en downs gehad. "Je moet gewoon door blijven gaan en doen wat je leuk vindt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie