FunX

Nancy (28) was slachtoffer van kinderhandel: 'Ik ben verkocht toen ik 2 jaar oud was'

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Nancy (28) was slachtoffer van kinderhandel: 'Ik ben verkocht toen ik 2 jaar oud was'

De 28-jarige Nancy werd op 2-jarige leeftijd slachtoffer van kinderhandel: ze werd door haar vader en oom afgepakt van haar moeder en werd vervolgens aan een kindertehuis verkocht. In Start vertelde ze over wat voor impact dat op haar leven heeft gehad.

Quote

Ik had nog zoveel vragen. Ik had een gevoel van leegte en worstelde met identiteitsproblemen.

Nancy (28)

Kinderhandel

Nancy denkt dat geld de voornaamste reden is geweest voor haar vader en oom om haar te verkopen: "Kinderhandel en adoptie is gewoon een business, er gaat zo ontzettend veel geld in om. Ik weet het niet zeker, maar ik denk wel dat geld het motief was."

Nancy bracht een half jaar in het kindertehuis door en werd toen geadopteerd door een Nederlands gezin. "Gelukkig kwam ik in een warm gezin terecht en ik ben heel dankbaar dat ik die blessings heb mogen ervaren. Naarmate ik ouder werd, werd de communicatie met mijn adoptieouders wel wat lastiger."

Zoektocht

Hoewel Nancy door haar nieuwe gezin met open armen werd ontvangen, had ze nog wel gemixte gevoelens over haar verleden: "Ik had nog zoveel vragen. Ik had een gevoel van leegte en worstelde met identiteitsproblemen."

Daarom begon ze in 2015 de zoektocht naar haar biologische ouders: "Ik heb mijn moeder gevonden doordat ik via via bij iemand terecht kwam die familieleden opspoort voor zijn werk. Het was echt bizar toen ik voor het eerst mijn moeder zag. Ik ben natuurlijk niet met haar opgegroeid en in het begin voelde ik nog wel een beetje afstand." Na de ontmoeting met haar moeder kwam Nancy erachter dat haar vader inmiddels overleden is: "Ze heeft me toen uitgelegd wat mijn vader allemaal heeft gedaan. Gelukkig zijn we in de afgelopen vier jaar echt dichter bij elkaar gekomen en hebben we elkaar leren kennen."

Adoptie

Deze maand is het Adoption Awareness Month. Dit is in het leven geroepen om meer bewustzijn te creëren rondom adoptie en de processen die erbij horen. Voor Nancy is dit een hele belangrijke maand: "Het is een maand voor families om positiviteit, liefde en warmte te vieren. Gelukkig heb ik dit zelf in de meeste gevallen ook zo ervaren, maar het is ook goed om de vervelende realiteit te benoemen. Adopties tussen verschillende culturen gaan vaak namelijk hand in hand met trauma's en mentale problemen. We gaan met deze maand voor extra bewustwording rondom kinderhandel en adoptie zorgen zodat we hier iets aan kunnen veranderen."

Nancy: “Ik ben op 2-jarige leeftijd door mijn vader en oom van mijn moeder afgepakt en doorverkocht aan een kindertehuis”

Ster advertentie
Ster advertentie