FunX

Lily (9) wordt gepest om 'pluizig haar': "Mijn droom is om iemand te zijn die zij ook leuk vinden"

foto: VPRO
  1. Newschevron right
  2. Lily (9) wordt gepest om 'pluizig haar': "Mijn droom is om iemand te zijn die zij ook leuk vinden"

Wellicht heb je de afgelopen dagen al iets van de 9-jarige Lily gehoord. Haar interview in het programma Hoofdzaken op Zapp ging viral nadat ze vertelde dat ze op school gepest wordt vanwege haar 'pluizige haar'. Vanochtend was ze samen met haar moeder te gast in Start met Fernando, waar ze sprak over haar ervaringen met pestgedrag en reageerde op de mooie berichtjes die ze de afgelopen dagen heeft ontvangen.

“Mijn droom is dat ik iemand ben die zij ook leuk vinden”: Lily (9) wordt gepest om haar ‘pluishaar’

Quote

Sommige mensen voelen zich beter als ze anderen verdrietig maken.

Lily (9)

"Waarom zou je dat zeggen?"

Lily vertelt openhartig over de opmerkingen die andere kinderen op school over haar maken. "Sommige kinderen zeggen dat ik niet mee mag doen, omdat ik volgens hen lelijk ben en op een jongen lijk vanwege mijn haar. Soms lachen ze me uit en praten ze stiekem achter mijn rug." Uiteraard vindt Lily het allesbehalve leuk dat er nare opmerkingen over haar haar worden gemaakt, waardoor ze zich soms wel eens verdrietig voelt. "Vaak denk ik dan: waarom zou je dat zeggen? Sommige mensen voelen zich beter als ze anderen verdrietig maken. Het is toch juist leuk als iedereen lief is? Als jij dat zelf niet bent, dan is de rest dat ook niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Volledig voorkomen kunnen we nooit"

De moeder van Lily heeft meestal wel door dat kinderen weer eens gemeen zijn geweest tegen haar dochter. Hoewel ze vaker met het schoolbestuur en ouders van andere kinderen heeft gesproken, doet ze haar best om Lily weerbaarder te maken tegen pestgedrag. "Het volledig voorkomen kunnen we nooit, maar wat we wel kunnen doen, is Lily sterker maken en haar het besef bijbrengen dat veel kinderen die pestgedrag vertonen zelf niet gelukkig zijn. Daardoor kan ze hun gedrag beter leren begrijpen en het een plekje geven."

Steun van bekendheden

Lily maakte met haar verhaal veel los en kon op bijval rekenen van verschillende Nederlandse bekendheden, waaronder Demi de Boer en Denzel Dumfries. Hoewel ze daar niet zo mee bezig is, vindt ze het toch ontzettend leuk dat mensen haar steunen. "Ik vond het heel erg leuk, want ik heb dat eigenlijk nog nooit gehad. Toen ik op TikTok zat, zeiden mensen: 'Je bent viraal gegaan'. Dat was het moment waarop ik dacht: wow, ik word echt herkend. Dat is ook een van mijn dromen. Dat ik herkend word en dat ik ook iemand ben die ze leuk vinden."

Ster advertentie
Ster advertentie