FunX

Kimberly (23): "Ondanks mijn slechte thuissituatie heb ik nu een diploma en een eigen bedrijf"

  1. Newschevron right
  2. Kimberly (23): "Ondanks mijn slechte thuissituatie heb ik nu een diploma en een eigen bedrijf"

"Ik groeide op in een niet al te beste buurt. Als ik om me heen keek, zag ik veel ellende. Ik dacht: als ik hier weg wil, dan moet ik iets proberen. Niemand in mijn familie was ooit aan een hbo-opleiding begonnen, laat staan een universitaire opleiding, maar ik was altijd wel goed in leren. Dus mijn doel werd naar de universiteit gaan. Ik ging naar het vwo, maar mijn thuissituatie begon te verslechteren: we kwamen in de schuldsanering en een van mijn ouders werd doodziek. Ik kon thuis niet meer rustig leren en als uitlaatklep ging ik nachtenlang feesten.

Ondanks veel stress haalde ik mijn vwo-diploma en kon ik op mijn achttiende naar de universiteit in Leiden om rechten te studeren. Ik ging direct op kamers wonen, omdat mijn thuissituatie zo slecht was. Veel studenten liepen daar rond met de creditcard van hun papa en ik merkte dat ik er niet echt tussen paste. Toch vond ik op kamers eindelijk de rust die ik niet bij mijn ouders had. Het duurde alleen niet lang voordat diezelfde rust me gek maakte. Ik had al die jaren zo in de overlevingsmodus gestaan dat mijn hersenen nu pas begonnen met het verwerken van alle gebeurtenissen. Ik kreeg paniekaanvallen, die op een gegeven moment steeds vaker voorkwamen. Uiteindelijk kreeg ik hypochondrie: ik dacht constant dat ik ziek was. Ik besefte dat ik mezelf volledig blokkeerde en zo nooit mijn diploma zou kunnen halen.

Ik ging in therapie en dat hielp goed. Uiteindelijk wist ik mijn universitaire diploma te halen. Het is de grootste presentatie van mijn leven. Ik wilde het graag delen met mijn ouders, maar ze zijn beiden niet op mijn uitreiking gekomen. Hoe triest dat ook is, vond ik het eindelijk niet eens zo erg. Ik had tenslotte alles al zelfstandig zonder hun steun gedaan.

Nu werk ik fulltime als juridisch adviseur. Ik zie regelmatig dat veel mensen - van jong tot oud en van laagopgeleid tot hoogopgeleid - hulp kunnen gebruiken met taal. Daarom heb ik een tijdje geleden mijn eigen bedrijf opgestart: een taalbureau. Ik help zo mensen met het corrigeren van hun scriptie of andere belangrijke documenten. Mijn doel is om op mijn werk door te groeien tot de hoogst mogelijke functie en ooit mijn eigen bedrijfsnaam op een gevel te zien staan. Als ik terugkijk naar alles wat ik heb overwonnen, moet dat ook wel lukken. Je moet nooit opgeven. Wat er ook op je pad komt, gewoon doorgaan. Niets is onmogelijk."

- Kimberly (23)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie