FunX

Fadime (23) gaat viral met video's over haar belevenissen als wiskundedocent

foto: TikTok/ bestedocent
  1. Newschevron right
  2. Fadime (23) gaat viral met video's over haar belevenissen als wiskundedocent

Hoewel Fadime pas 23 jaar oud is, staat ze al vijf jaar voor de klas als wiskundedocent. Haar leerlingen zijn groot fan van haar en via haar TikTok-account deelt ze dagelijks wat ze allemaal meemaakt tijdens het lesgeven. Met succes: Fadime heeft al meer dan anderhalf miljoen likes op haar video's. "Veel leerlingen voelen zich begrepen omdat ik jonger ben", vertelt ze aan Fernando.

Wiskunde docent Fadime (23) gaat viraal op TikTok:"Omdat ik jong ben hebben leerlingen meer de neiging om te luisteren"

Belevingswereld

Volgens Fadime is het juist een voordeel dat ze als docent zijnde zo jong is. "Veel leerlingen voelen zich helemaal begrepen, omdat ik dicht bij hun belevingswereld sta." Door de theorie van het vak te koppelen aan de praktijk, probeert Fadime de lessen interessant te houden voor haar leerlingen. "Op deze manier begrijpen ze beter waar wiskunde nuttig voor is en waar ze het allemaal voor doen." Maar ze geeft toe dat er nog altijd leerlingen zijn die een enorme hekel aan het vak hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beste docent

Op haar TikTok-account, genaamd bestedocent, deelt ze haar dagelijkse avonturen als wiskundedocent op een VMBO-school in Vleuten. Bij het aanmaken van haar account moest ze een gebruikersnaam verzinnen en koos ze met een knipoog voor bestedocent. "Voor de grap zeg ik altijd: er kan er maar één de beste zijn. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ik viral zou gaan en zoveel volgers zou krijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen fan van wiskunde

Hoewel Fadime haar leerlingen nu dagelijks les geeft over wiskundige onderwerpen als kansberekening en de stelling van Pythagoras, geeft ze toe dat ze wiskunde zelf eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt. "Ik had de mogelijkheid om voor de klas te gaan staan en toen ging ik mezelf afvragen welk vak ik dan leuk zou vinden om te geven." Fadime was zelf op de middelbare school heel goed in wiskunde, dus besloot uiteindelijk om het vak te kiezen. "Nadat ik een tijdje voor de klas stond, merkte ik dat ik wiskunde niet het meest interessante vak vind, maar de omgang met de leerlingen vind ik heel leuk."

Ster advertentie
Ster advertentie